Moje šťastná hvězda

Nela Boudová otci dodnes neodpustila

Za všechno může odcizení v dětství

Je po něm napůl Tunisanka a zřejmě právě po něm zdědila svůj nezkrotný temperament. To je ale zároveň všechno, za co je herečka NELA BOUDOVÁ (48) rodinným genům vděčná. Otci zazlívá, že kvůli němu v dětství nepoznala funkční rodinu a že se k ní nehlásí.

Exotický vzhled a na české poměry nezvykle živá povaha zajišťují Nele po celý život dostatek nabídek na převážně komediální role ve filmech, například Líbáš jako bůh, či v seriálech. Je ale dost možné, že kdyby si mohla vybrat, raději by před úspěšnou kariérou dala přednost dětství a dospívání ve fungující rodině a hlavně by si přála mít kvalitní vztah s tátou. Ani jedno nezažila a problémy ve vztazích kvůli tomu má prý celý život.

Ztráta rodiny

Některé zdroje tvrdí, že Neile Najar, jak se původně herečka jmenovala, bylo osm, když se rodiče rozvedli. Sama Nela ale uvádí na pravou míru, že jí byly teprve necelé čtyři roky. Necelých osm let prý trval vztah rodičů. Konec mezi nimi nastal, když táta chtěl, aby s ním rodina odešla do ciziny. „Nechtěl zpátky do Afriky, ale někam dál do Evropy,“ vypráví Nela okolnosti rozpadu manželství jejích rodičů tak, jak ho sama zná z vyprávění.

Její máma totiž odcestovat nechtěla. Možná nechtěla opustit rodiče. Nela se však přiklání k verzi, že to mezi nimi už neklapalo, a proto nemělo smysl se společně stěhovat do zahraničí. Odjel sám a na dceru na mnoho let zapomněl.

Definitivní odcizení

Herečka dodnes nechápe, co si sliboval od setkání, které proběhlo, když jí bylo 18 let. „Celé dětství, celé dospívání se o mě nezajímal,“připomíná vyčítavě s tím, že nemohl přece očekávat, že jakmile se uvidí, hned bude vše zapomenuto a odpuštěno. Odcizení, které během těch 14 let vzniklo, jistě nemohlo být jen tak smazáno. „Je pravda, že se tehdy hodně snažil, ale já mu to nedokázala odpustit,“ vzpomíná.

Později po revoluci se snažila vypátrat pro změnu ona jeho. Našla ho až v Kanadě, jako otce nové rodiny se třemi dětmi. „Nejdřív se tvářil, že se chce sejít a že sem za mnou přijede,“ říká Nela hodně zklamaně.

Protože přestože ho pak výslovně několikrát zvala, už tak sporadická komunikace prý utichla docela. Herečka se domnívá, že jednoduše dal přednost jistotě a návratem do minulosti si nechce komplikovat nový rodinný život. „Prostě nemá koule na to, vidět svou první dceru a vnoučata,“ má Nela jasno.

Potíže má stále

Otci nepřestává vyčítat, že kvůli němu nepoznala pevné rodinné zázemí. Po rozpadu rodiny žila nejdřív nějakou dobu u babičky, poté na internátě. „Babička mě nezvládala a co se týká vztahů, spoustu věcí jsem nechápala,“ vysvětluje a přiznává, že kvůli tomu se s velkou nejistotou ve vztazích potýká stále. „Je to věc, kterou doháním celý život,“ uzavírá s tím, že nezájem otce ji nepřestane až do konce života mrzet.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden