Můj kousek štěstí

Nemáte pevnou vůli? Zkuste naše triky!

Silná vůle je nutná, pokud chcete shodit břicho, přestat kouřit, změnit životní styl či začít cvičit. Jak si ji posílit?

Dříve, než začnete shazovat kila, ověřte si, co přesně víte o hubnutí. Pokud se totiž budete řídit špatným návodem, výsledek nebude dobrý. Nejprve ze všeho je třeba si nastudovat, co chcete udělat. Až když budete přesně znát, jaké kroky vedou k cíli, teprve začněte. Je dobré vědět, že velké sebeovládání žere energii, která vám bude chybět. Při odvykání zlozvyků a návyků budete potřebovat více odpočinku a hlavně více zdrojů radosti. Pokud budete vyčerpaní, nezbude vám už energie na pevnou vůli a pokud svému zlozvyku přece jen odoláte, může vám chybět síla v pracovním výkonu nebo se zhorší vaše vztahy s lidmi.

Více se radujte a relaxujte!

Hlavně dostatečně spěte, každý den věnujte čas relaxaci, odpočinek by měl být pasivní i aktivní. Příjemné pocity z radosti vás dobijí a pak se vám lépe řekne řízečkům, sladkému nebo cigaretě NE! Nedostatek spánku znamená vyšší riziko přibírání a problém s hubnutím. Nedostatek relaxace zase riziko rychlejšího rozvoje různých nemocí. Pokud jste vyčerpaní, nevyspalí a možná i hladoví, nemáte sílu odolat pokušení. Navíc velká změna, kdy se chcete změnit hned a ve všem, je příliš náročná a vyčerpávající. Mnohem rozumnější je odstraňovat návyky postupně.

Nejdříve se zbavte jedů.

Jako první ze svého života odstraňte cigarety, alkohol a společnost toxických lidí. Toxičtí lidé nejsou jen kuřáci, ale i negativisté, kteří vše kritizují a vidí pesimisticky. Poté se podívejte na stravu. Dejte pryč pamlsky a přidejte zeleninu a ovoce. Pak se začněte věnovat pravidelnosti jídla a až naposledy zkoumejte, z čeho by se měla vaše porce skládat. Až poté se začněte více hýbat.
Na úvod stačí, když denně půjdete na delší procházku. Později rychlejším tempem. Možná to potrvá půl roku nebo rok, ale je velká šance, že tyto změny budou trvalé.

Plánujte a malujte grafy

Změny neponechávejte náhodě, pomáhejte si grafem a zápisky. Reálné je hubnout 2 až 4 kila měsíčně. Toto tempo dokáže zvládnout každý, kdo má nadváhu. Nezatíží příliš tělo a nemusíte vyvinout nadlidské síly. Úkoly si dejte na viditelná místa (na zrcadle, na ledničce), ať si je připomínáte. Ideální je zapisovat si průběh každý den. Splnili jste dnes úkol? Zaškrtněte si to. Pokud začnete s něčím novým, tak vám to zpočátku nepůjde. Poprvé odmítnout po obědě u rodičů koláč bude jistě velmi obtížné. Čím častěji to však uděláte, tím snadněji vám to půjde. S dobrým plánem máte velkou šanci. S dobrým životním stylem se vám zlepší nejen postava, ale i výkonnost a atraktivita. A možná dosáhnete nejlepší výsledky ve svém životě.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden