Můj kousek štěstí

Nemůže se dívat dceři do očí

Tak dlouho se smál, že duchové neexistují, až se mu narodilo dítě médium. Teď neví, kam před nimi utéct.

Lákají ho do pasti?

Byl to zarytý racionální tip. Smál se mým věštbám z karet, na minulé životy nevěřil, předtuchy neměl. A nejvíce ze všeho ho dráždili duchové. Jakákoliv zmínka o nich v něm probouzela záchvaty smíchu. Proto to muselo být veliké, když se náhle objevil na prahu mého bytu a žádal o radu. Všechno začalo narozením jeho dcery. Manželce během kojení náhle připadalo, že se jejich malé dcerce změnily oči. S výkřikem hrůzy vyskočila a kdyby ji nedržela mateřská láska, nejspíš by dítě odhodila.

Škrábala do zdi znaky

Problémy na sebe nedaly dlouho čekat. V noci slýchali kroky, tichý šepot a cítili vánek, který proudil kdoví odkud. Bylo to tak intenzívní, že muž někdy rozsvítil, protože si myslel, že po bytě běhají zloději. Jak čas plynul, dcerka se naučila sedět. A vše se zhoršovalo. Hluk sílil, přesun věcí z místa na místo byl častější a nakonec se jedné noci ozvala z dětského pokoje rána. Rodiče vyskočili a běželi k dítěti. V pokoji je čekalo překvapení. Jejich zlatovlasá princeznička stála v postýlce, tiše si broukala a malými prstíky drásala do zdi jakési obrazce. Když jí v tom chtěli zabránit, syčela a mrskala sebou.

Chtěl uškrtit matku?

Kdo ví, co tím holčička spustila, ale od té chvíle si už duchové nebrali servítky. Začali být aktivní nejen v noci, ale i ve dne. A konečně je ten můj známý, který až dosud nevěřil, uviděl. V nazelenalém světle se na něj z kouta ložnice škodolibě smál cizí chlap. Vyděsilo jej to natolik, že se rozhodl dům prodat a odstěhovat se jinam. A protože měl peněz nazbyt, udělal to okamžitě. S velkou nadějí se těšili, že bude řádění astrálů konec. Ale nebyl. Hned druhý den dali najevo, že se stěhovali taky. A že nebude radno je dráždit. Žena byla doma sama a chtěla zkontrolovat dcerku, jak po obědě spí. Naklonila se nad postýlku, a v tu chvíli se nemohla nadechnout. Dusila se, upadla na podlahu a z posledních sil se doplazila do kuchyně, kde problém přešel. Okamžitě volala záchranku. Lékaři však nic nenašli – až na otisk prstů na jejím krku. Jako by jí někdo škrtil.

Rada nad zlato?

Ten, který se léta vysmíval mé práci, teď seděl přede mnou jako hromádka neštěstí. Bylo třeba mu poradit, když se tak krásně omlouval a dokonce se dal na modlení. Pokřtil sebe, ženu i dítě. Jenže… všimli jste si, že poslední dobou jsou křesťanské modly nějak málo účinné? Buď se stali zlí duchové imunní nebo jsou pohanští. Jakou radu dát? Stěhovat se znovu, ale nechat na místě všechen nábytek. Vzít jen nejnutnější. Na jak dlouho to ale pomůže? Holčička je totiž silné médium. Bude duchy přitahovat celý život. Běda všem, kdo jsou a budou v jejím okolí. Inu, duchům není radno se smát! To můj známý už ví, ale bude mu to asi málo platné…

Marcela P. 62), Teplice.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden