Moje sladké tajemství

Nenechte se ničit křivdou

Za každou špatnou zkušeností či zážitkem je nejlepší udělat tlustou čáru, což je ale někdy složité. Pomoci vám ale může se z toho vypsat.

Zřejmě každý člověk se v životě setkal s tím, že mu někdo ublížil. Velmi důležité je, jestli se s tím dotyčný dokáže vypořádat a nechat staré křivdy za sebou.

Bez toho, aniž by byla uzavřena minulost, totiž nemůže být budoucnost. Neustálé vracení se k bolestným vzpomínkám bohužel může mít velmi špatný vliv i na fyzické zdraví.

Tužka a papír může pomoci

Někteří lidé mívají tendence cítit se jako oběť a roky svalovat všechny svoje neúspěchy na někoho ze své minulosti. Je ale důležité bolestný zážitek zpracovat a pohnout se z místa. Změnit nastavení mysli z oběti na toho, kdo přežil trauma a vyšel z něj posílený.

Trápení se starými křivdami nezřídka vede k poruchám sebevědomí, nebo dokonce k depresi. Výjimkou nejsou ani chronické bolesti nebo třeba nejrůznější zánětlivá onemocnění zhoršující se právě kvůli špatnému psychickému stavu.

Často přitom podle odborníků pomůže zdánlivě banální věc, kterou je sepsání vlastních pocitů na papír. Jejich zhmotnění může vést k tomu, že si člověk uvědomí, že nestojí za to, aby si jimi kazil radost ze života.

Pokud je osoba, která vám ublížila, stále ve vašem životě, je podle odborníků dobré ji se svými pocity konfrontovat. Vědomí, že jste se sami za sebe dokázali posta vit, často pomůže celou věc konečně uzavřít.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden