Můj čas na kafíčko

Nenechte se nikým vytočit!

Umíte si představit ovládnout své emoce a zůstat v klidu bez ohledu na cokoli?

Jestli se necháte lehce rozhodit a vyvést z rovnováhy, poradíme vám, jak můžete ovládnout vzedmuté emoce a stát se skutečnou paní svého života. Odteď vás drahoušek ani nikdo jiný hned tak nedostane!

Většině z nás neustále něco schází ke štěstí. Peníze, nové oblečení, nový milenec, zajímavější práce… Možná si často říkáte: „Kdybych měla ještě tohle, byla bych určitě už konečně šťastná.“

Jenže místo toho, abyste si užívala života, který máte, začnete se honit za nesmyslným přeludem štěstí. A i když pak získáte to, o čem si myslíte, že vás udělá šťastnou, za chvíli vám život nabídne další pokušení, po kterém budete zas a znovu toužit.

Odložte reakci

Náš život je jako horská dráha, jednou jste na vrcholu, a jindy se řítíte ke dnu. Když prožíváte něco krásného, cítíte, jak vámi proudí energie. Když něco špatného, všechno ve vás se zavře a bolí.

Proto ve chvíli ohrožení buď přejdete do útoku a začnete křičet, nebo se rozhodnete k útěku, či zvolíte třetí možnost: zamrznete. Ztichnete a neuděláte nic. Představte si ale, že byste dokázala zůstat úplně v klidu i v okamžiku, když se rozčílíte a srdce vám buší jako o závod.

K nářkům vážně nemáte důvod, vždyť i to sluníčko se na vás směje.

Soustřeďte se na to hezké

Není důležité to, co se vám děje, ale to, jak se k tomu postavíte. Pokud budete neustále věnovat svou pozornost jen negativním věcem, budete se cítit věčně nespokojená. Zkuste to jinak.

Když si budete příště zoufat, co všechno nemáte, uvědomte si zároveň, co všechno ale máte. Nejde jen o majetek, ale hlavně o to, co se koupit nedá. O zdraví a vztahy kolem vás. Vždycky když si začnete na něco stěžovat, uvědomte si, co všechno jiného vám dělá radost.

Přijměte plnou odpovědnost

Často ze svých chyb a nezdarů viníme toho druhého, tvrdíme, že to ON nebo okolnosti jsou příčinami našich problémů, a utvrzujeme se v roli věčné oběti. Jenže z toho akorát tak upadáme do vyčerpávající a otravné sebelítosti.

Je třeba postavit se čelem ke kormidlu lodi, která se jmenuje váš život! Místo toho, abyste stále obviňovala ze svých potíží jiné, soustřeďte se na to, co můžete udělat, abyste situaci napravila.

Dovolte si luxus být šťastná

Pokud chcete něco ve svém životě změnit, je čas přestat si stěžovat a začít jednat. Ne až zítra. Dnešek je ten správný den. Jen vy sama si tvoříte jeho kvalitu tím, jak se cítíte. Chcete-li zhubnout, začněte se více hýbat. Dovoluje si na vás partner? Až na vás příště zvýší hlas, nic v sobě neduste.

Podívejte se mu zpříma do očí a s klidným hlasem mu řekněte, ať laskavě nechá toho tónu, že se s ním budete dál bavit, až se uklidní. Pořád čekáte, že se k vám druzí budou chovat tak, jako vy k nim. Jenže takto svět bohužel nefunguje. A z rozčarování mezi očekáváním a realitou jste pak frustrovaná.

Zbavte se všech očekávání

Nejde jen o fungování s mužem. Zajdete třeba párkrát na jógu a pak jste otrávená, že v sobě hned necítíte ten rajský klid. Nebo možná sníte o bezstarostném životě vašeho bohatého souseda nebo filmových hvězd, ale musíte vzít v úvahu, že jen málokdo dosáhne takových úspěchů. A váš život je zase hezčí v něčem jiném, než je sláva a majetek.

Berte život právě takový, jaký je

Mějte ráda svůj vlastní život, i když se vám může zdát obyčejný, a třeba až bezútěšný. Vyhoďte si z hlavy scénář, jak by se vše mělo dít podle vašich představ, a přijměte realitu prostě takovou, jaká je.

Tím se zbavíte odporu, který vás jen zbytečně vysiluje. Když se zbavíte svých nedostižných cílů, stane se pro vás pak každá dobrá událost příjemným překvapením. A to je zaručeně cesta ke štěstí.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden