Můj kousek štěstí

Nenechte se týrat třískou

Nejčastěji se vyskytují na prstech rukou po manipulaci se dřevem. Tříska se v ráně může pohybovat, proto byste jí měli odstranit co možná nejdříve.

Když je tříska vidět a jde dobře uchopit, vytáhněte ji prsty.To je ten nejjednodušší způsob. Dále pak připadá v úvahu očištěná jehla v alkoholu. Jenže je tu velké ALE - děti se jehly bojí. Lepší je pinzeta. Jenže někdy se tříska nedá snadno vytáhnout. Tady existují i jiné metody. Rozhodně nečekejte několik dní na to, až tříska vyhnisá sama.

Chleba s mlékem

Jaké jsou ty nejúčinnější rady našich moudrých předků? Namočte kousek chleba v teplém mléce a aplikujte na třísku. Až bude chléb úplně suchý, měla by s ním jít ven i tříska.Nebo namočte prst po dobu 30 minut v octu. Tříska by pak měla jít odstranit pinzetou. Zkusit můžete také banánovou slupku přiložit na prst s třískou. Překryjte gázou a nechte působit přes noc. Tříska také vystoupí na povrch.Z jedlé sody a vody můžete vytvořit hustou pastu a postupovat stejně jako v předešlém případě. Pomoc může i plátek brambory, který položíte syrovou stranou na třísku a zafixujete. Po několika hodinách se tříska objeví na povrchu kůže.

Lepící páska nebo sůl?

Lepidlo, ale ne sekundové, by také mohlo pomoci. Tříska se většinou odlepí i s ním. Podobně může zafungovat izolepa. Pokud se vám ani jedna z rad nelíbí, zkuste si koupit v lékárně Epsomskou sůl (síran hořečnatý).Postižený prst namočte několikrát denně v šálku horké vody s rozpuštěnou epsomskou solí. Pokud chcete obklad, vezměte špetku epsomské soli, zabandážujte a obvaz měňte jednou denně po sprše. Tříska by měla vyplout na povrch tak, že jí již uchopíte pinzetou.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden