Můj čas na kafíčko

Neničte si nehty

Upravené ruce jsou vizitkou každé ženy. Ať už si potrpíte na přírodní vzhled, nebo holdujete umělým či výrazně barevným nehtům, jsou věci, jichž byste se měla vyvarovat, pokud si je chcete udržet krásné, a především zdravé.

U některých látek či úkonů by vás totiž nejspíš ani nenapadlo, že jim škodí. Mezi ty nejběžnější patří třeba obyčejný lak na vlasy. Leckterá žena je zvyklá si po jeho použití vlasy ještě prsty upravit. A to je právě chyba! Lak totiž obsahuje velké množství alkoholu, který velmi vysušuje a zvyšuje tím lámavost.

Kůžičky zatlačit

Drobná kůžička okolo nehtového lůžka není zrovna hezká, a proto ji má spousta žen ve zvyku ořezávat. To je ale špatně! Vytváří ochrannou bariéru proti infekcím, choroboplodným zárodkům nebo bakteriím.

Když nehtům vezmete tenhle štít, stanou se náchylnějšími k různým onemocněním včetně plísní. Příště proto kůžičku nestříhejte, ale zatlačte ji dřívkem.

Pozor na vodu

Milovnice plavání se ho jistě nevzdají ani v chladných měsících, pozor by si však měly dát na chlorovanou vodu v bazénech. Bohužel chlór také dráždí a vysušuje, což v případě „vašich drápků“ znamená horší kvalitu, zvýšenou lámavost a oslabení.

Pokud plavání milujete, ošetřete nehty bezbarvým lakem, zabrání ztrátě vlhkosti. Poté je potřete i vrstvou krému na ruce, nejlépe s lanolinem, který negativní účinky chlóru zmírní.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden