Neodolatelná zeleninová jehla

Tvaroh na omáčku můžete nahradit například zakysanou smetanou či bílým jogurtem.


Ingredience:


16 středních žampionů


2 papriky


16 cherry rajčátek


3 větší cibule


kvalitní olivový olej


3 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy


1 lžíce provensálského koření


2 stroužky česneku


nízkotučný tvaroh


čerstvé bylinky dle chuti


sůl a pepř


Postup:


Papriky nakrájejte na kostičky, žampiony očistěte, oloupejte a případně rozkrojte hlavičky na půl. Cibuli oloupejte a nakrájejte na měsíčky.


Cherry rajčátka nechte v celku. V míse smíchejte olej, čerstvě vymačkanou citrónovou šťávu, směs provensálského koření, utřený či prolisovaný česnek, pepř.


V marinádě následně smočte papriku, rajčátka a žampióny, opatrně obalte také cibuli. Zeleninu napichujte střídavě na jehly. Grilujte na předehřátém grilu cca 10 minut.


Mezitím si nízkotučný tvaroh v misce rozdělejte s čerstvými nadrobno nakrájenými bylinkami, můžete přidat špetku pepře a sůl podle chuti. Hotové špízy poté namáčejte v bylinkové omáčce.

reklama

Komentáře