Moje sladké tajemství

Nepečené tiramisu s jahodami

Suroviny:


  • 500 g mascarpone

  • 500 g čerstvých jahod

  • 200 g cukrářských piškotů

  • 2 kelímky smetany ke šlehání (33 % tuku)

  • 4 lžíce cukru moučka

  • 6 plátků želatiny


Postup:

Omyté a okapané jahody překrájíme, zasypeme 2 lžícemi cukru a rozmixujeme na pyré, 10 jahod si odložíme stranou. Šlehačky vyšleháme dotuha.

Mascarpone vymícháme se zbylým cukrem a přidáme jahodové pyré, znovu ručním šlehačem vymícháme. Želatinu připravíme podle návodu.

Do jahodového mascarpone přidáme ušlehanou šlehačku (trochu si můžeme odložit na finální ozdobení, ale není to nutné). Do želatiny, kterou jsme si připravili dle návodu, přidáme 3 lžíce jahodové hmoty, zamícháme a přidáme k jahodovému krému, znovu prošleháme.

Dno dortové formy nebo vyskládáme piškoty v jedné vrstvě, zalijeme polovinou jahodového krému, posypeme nadrobno nakrájenými jahodami, dáme další vrstvu piškotů a zbytek krému. Dáme ztuhnout.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden