Nepečený cheesecake s ovocem

Tenhle lahodný svěží dort připravte ve formě o průměru cca 22 cm, ale můžete ho udělat i do několika menších forem. V tom případě je větší naděje, že se nesní všechno najednou.

Potřebujete:

✿ 200 g máslových sušenek
✿ 70 g másla
✿ 3 lžíce rumu
✿ čerstvé drobné ovoce

Krém:

✿ 1 tvaroh
✿ 1 šlehačku
✿ 1 mascarpone
✿ 2 tabulky bílé čokolády

Postup:

1) Sušenky rozdrťte v míse a rukou propracujte s máslem a rumem. Vzniklou hmotu namačkejte na dno pečicím papírem vyložené kulaté dortové formy. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a nechte vychladnout.

2) Šlehačku lehce vyšlehejte, přidejte tvaroh, mascarpone a rozpuštěnou zchlazenou čokoládu a vše vyšlehejte. Krém nalijte na sušenky a dejte ztuhnout do druhého dne do lednice.

3) Hotový cheesecake ozdobte navrchu čerstvým bobulovým ovocem – jahodami, malinami, ostružinami, borůvkami, rybízem apod.

reklama
reklama

Komentáře