Nepečený dort s ovocem

Osvěžující dort s ovocem má jen tenkou piškotovou spodní vrstvu, podobně jako oblíbený cheesecake. 

Potřebujete:

500 g ovoce (jahody, kiwi, třešně, borůvky, maliny, ostružiny, broskve, meruňky, ananas…), 1 balíček dětských piškotů, 750 ml zakysané smetany (tučnější), 5 lžic moučkového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 1 sáček želatiny, čerstvá meduňka na ozdobu

Postup:


  1. Zakysanou smetanu vyšlehejte s oběma cukry. Ovoce omyjte a nakrájejte. Můžete použít i více druhů.

  2. Na dno dortové formy poklaďte piškoty a zakapejte šťávou z ovoce nebo sirupem. Na ně navrstvěte zakysanou smetanu.

  3. Vrchní vrstvu uhlaďte nožem a povrch ozdobte nejhezčími kousky ovoce a zalijte želatinou.

  4. Hotový dort ve formě zakryjte a nechte chladit alespoň 6 hodin v lednici. Poté jej vyjměte z formy, případně dozdobte lístky meduňky a můžete servírovat. .

reklama
reklama