Můj čas na kafíčko

Nepečený dort z mascarpone s broskvemi

Suroviny:

korpus nebo 400−500 g cukrářských piškotů (podle velikosti formy)

Na krém:

80 g cukru krupice

250 g měkkého tvarohu

500 g mascarpone

250 ml 33% smetany

14 g plátkové želatiny

citronová kůra

1 vanilkový lusk

Na ozdobu:

kompotované broskve želatina voda

Postup: 

Želatinu namočíme do 0,1 l studené vody. Tvaroh vyšleháme s mascarpone, cukrem, vanilkou (lusk rozkrojíme a nožem setřeme semínka) a citronovou kůrou. Šlehačku ušleháme do konzistence hustšího jogurtu.K namočené želatině přilijeme ještě 0,1 l teplé vody, všleháme ji do tvarohové hmoty a zlehčíme šlehačkou. Poté plníme formu a prokládáme piškoty a nakrájenými broskvemi na plátky. Plnou formu necháme v lednici ztuhnout, nejlépe do druhého dne (stačí půl hodiny), poté ozdobíme kompotovanými broskvemi a vše zalijeme želatinou, kterou připravíme podle návodu, ovšem místo vody použijeme šťávu z kompotovaných broskví.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden