Moje šťastná hvězda

Nepečený jahodový cheesecake

Cheesecake (čtěte čískejk) je sýrový dort, který se zpravidla připravuje z čerstvého sýru.


Ingredience:


600 g lučiny nebo sýru Philadelphia (případně použijte třeba mascarpone)


2 misky čerstvých jahod


230 g máslových sušenek


200 ml šlehačky


80 g másla


70 g krupicového cukru


1 vanilkový cukr


5 lžic třtinového cukru


čerstvá máta na ozdobu


Postup:


Připravte si dortovou formu a dno pečlivě vyložte pečicím papírem. Sušenky si rozmixujte společně s máslem a natlačte je na dno formy. Ve vyšší nádobě si smíchejte lučinu, krupicový a vanilkový cukr. Dobře rozmixovanou směs rozprostřete na sušenkový podklad.


Misku čerstvých nakrájených jahod  rozmixujte společně se třtinovým cukrem. Pro lepší chuť přidejte ještě jeden čerstvý vanilkový lusk. Jahodový krém rozprostřete na krémovou vrstvu.


Nakonec dort ozdobte rozkrájenými jahodami a čerstvou mátou anebo meduňkou. Dort dejte alespoň na dvanáct hodin vychladit do lednice. Při servírování ho nezapomeňte dozdobit lístkem čerstvé máty. Přejeme vám dobrou chuť.


Náš tip:


S kakaovými sušenkami jako základem bude dort chutnat také výtečně.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden