Moje šťastná hvězda

Neplatil ani svým hercům!

Dětská hvězda, herec ze Slunečné a dabér GUSTAV BUBNÍK (59) si dal v minulosti načas od hraní pauzu. Pak se dal na podnikání. Tím si ale zadělal na obří dluhy, které se s ním potáhnou ještě asi dlouho.


Zazářil už jako hodně malý a o role neměl nouzi. Ve své době byl Gustav Bubník (59) velice žádaným dětským hercem a měl našlápnuto stát se velkou hvězdou i v dospělosti.


Avšak po revoluci měl pocit, že by se měl věnovat něčemu jinému a od herectví si tak dal na mnoho let pauzu. Jenže, jak už to tak někdy bývá, když se herec pustí do podnikání, ne vždy to dopadne podle představ.


Do podnikání se pustil se svou přítelkyní.

Dluhy přicházely postupně

Finanční problémy se s ním prý táhly odjakživa. V roce 2005 měl třeba podle všeho koupit akcie tehdy krachujícího fotbalového klubu Bohemians. Ten měl vyvést z letitých potíží a navrátit mu bývalou slávu. Smluvně se měl zavázat částkou asi deseti milionů korun, které ale neměl.

Jak to kdysi dopadlo, to už asi ví jen on. Tím to ale zdaleka neskončilo. O mnoho let později se rozhodl, že si založí vlastní divadlo, které mu vynese balík Tři roky prý hledal zázemí, nakonec ho našel v Divadle Na Perštýně, které dal dohromady.

Divadlo mu trn z paty nevytrhlo

V roce 2017 došlo se slavnostnímu otevření, jen krátce nato ale přišly první problémy. Provoz takové instituce přece jen něco stojí. Těžko říct, zda si to Bubník vůbec uvědomoval.

Díky vytouženému divadlu se dostal do obřích dluhů, které se vyšplhaly na částku čtyři a půl milionu korun, k tomu měl na krku ještě asi 17 exekucí. Jen samotná budova, která patří Všeobecné zdravotní pojišťovně, vyjde prý měsíčně na 140 000 korun.

Pojišťovně tak má dlužit částky v řádech statisíců. Neměl ani na zaplacení herců. Před třemi lety se prý snažil situaci nějakým způsobem řešit, nakonec si ale divadlo muselo hledat jiného majitele.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden