Moje chvilka pohody

Neposlušné tenisky

Tenisky jsou v módě. Jenže nosit je mohou jen ti se správným datem narození. Chápete to?

Seděly jsme s kamarádkou v zahradní restauraci nad sklenkou dobrého vína. Obě jsme měly ladně přehozenou nohu přes nohu. Marie se právě proklikávala internetem na mobilu.

Sebevědomí bylo v háji
Najednou vytřeštila oči.„No to snad ne!“ zakroutila nevěřícně hlavou. „To nemohou myslet vážně, Terezo!“ Podala mi svůj mobilní telefon. Přečetla jsem si v něm článek nadepsaný Je to jen otázka vkusu.

Autorka se v něm rozčilovala nad tím, jak nevkusné dokážou být seniorky, které si klidně k letním šatům vezmou tenisky. To se prý hodí jen pro mladé. Starší dáma by měla mít střevíce a dostatečně decentní oblečení.

Možná by ale asi bylo nejlepší, to autorka nenapsala, kdyby už nevycházela z domu. Dočetla jsem a můj provinilý pohled mi sklouzl k nohám. Měla jsem na nich růžové tenisky s aplikovanou květinou. Takový nevkus!

Neber to vážně
Také Marie se dívala na své právě zakoupené perforované bílé tenisky, které si nedopatřením dovolila nazout ke květované sukni. Prostě nezvládla situaci a neuvědomila si dostatečně svůj pokročilý věk.

Chvíli jsme se obě snaživě styděly. Dvě zpovykané báby. Chvíli jsme zdrceně hleděly na své nohy. Pak jsme se začaly bláznivě smát. Vždyť je to naprostá hloupost.

Přece se nebudeme vážně zabývat teorií nějaké slečny, která je zřejmě přesvědčená o tom, že nám starším tenisky nesluší. Jenže nám se s Marií líbí, a basta.

Zahradní party
Druhý den se v práci konala zahradní party. Oblékla jsem si letní dlouhé šaty a šla k botníku. Ode dveří na mě ale šibalsky mrkly moje růžové tenisky. Neodolala jsem. Měla to být tak trochu provokace.

Po chvíli mi je ale na večírku záviděly všechny. Zatímco já a moje neposlušné tenisky jsme se svižně proplétaly mezi kolegyněmi, ty při každém kroku zapadaly svými podpatky do trávníku, který byl po ranním dešti změklý.

Tereza S. (53), Praha

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden