Nepřekonatelný steak z lososa

Lososa nepečeme příliš dlouho, aby maso nebylo vysušené a nerozpadalo se.


Ingredience:


4 plátky lososa


2 pomeranče


250 ml olivového oleje


4 snítky tymiánu


2 špetky soli


drcený pepř


Postup:


Z jednoho pomeranče vymačkejte šťávu a smíchejte ji s olivovým olejem. Touto marinádou potřete ze všech stran porce rybího masa, proložte je snítkami čerstvého tymiánu a nechte 5 minut odpočinout.


Druhý pomeranč dobře omyjte, nakrájejte na plátky a opečte je spolu s připravenými porcemi lososa na grilu nebo na suché pánvi asi 6 minut z každé strany.


Na závěr lososa osolte a ihned podávejte s oblíbenou zeleninou, nebo bramborami nebo jen tak samotného s kouskem čerstvého pečiva.



Náš tip


Pokud si chcete k tomutu skvělému pokrmu dopřát sklenku dobrého vína, sáhněte určitě po těch bílých, jako je třeba Sauvignon, Chardonnay nebo Veltlínské zelené.

reklama
reklama

Komentáře