Nepřekonatelný steak z lososa

Lososa nepečeme příliš dlouho, aby maso nebylo vysušené a nerozpadalo se.


Ingredience:


4 plátky lososa


2 pomeranče


250 ml olivového oleje


4 snítky tymiánu


2 špetky soli


drcený pepř


Postup:


Z jednoho pomeranče vymačkejte šťávu a smíchejte ji s olivovým olejem. Touto marinádou potřete ze všech stran porce rybího masa, proložte je snítkami čerstvého tymiánu a nechte 5 minut odpočinout.


Druhý pomeranč dobře omyjte, nakrájejte na plátky a opečte je spolu s připravenými porcemi lososa na grilu nebo na suché pánvi asi 6 minut z každé strany.


Na závěr lososa osolte a ihned podávejte s oblíbenou zeleninou, nebo bramborami nebo jen tak samotného s kouskem čerstvého pečiva.



Náš tip


Pokud si chcete k tomutu skvělému pokrmu dopřát sklenku dobrého vína, sáhněte určitě po těch bílých, jako je třeba Sauvignon, Chardonnay nebo Veltlínské zelené.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden