Nešizený drůbeží kaldoun

Na první pohled se může zdát, že je to zdlouhavý recept, ale nemusíte mít obavy.

Ingredience: skelet z kachny, skelety ze dvou kuřat, 250 g kuřecích srdíček, 250 g drůbežích jater, několik drůbežích žaludků, 2 mrkve, 1/3 celeru, 1 až 2 kořenové petržele, 2 cibule, 40 g másla, 1,5 lžíce hladké mouky na zaprášení, zelená petrželka, libeček, špetka muškátového oříšku

Postup: Skelety a krky z jedné kachny a dvou kuřat spolu s kuřecími srdíčky vložíme do hrnce na rozpálený olej a opékáme zprudka spolu s dobře omytými slupkami z oloupané kořenové zeleniny, polovinou drůbežích jater a jednou cibulí. Zalijeme do poloviny vodou a necháme společně vařit na střední výkon. Mezitím nakrájíme zeleninu na hezké kostičky, jednu cibulku najemno a opečeme v jiném hrnci dozlatova na másle společně se zbytkem drůbežích jater a uvařenými kuřecími srdíčky. Zaprášíme hladkou moukou, krátce podusíme a zalijeme dostatečně vyvařeným a silným vývarem z kachního skeletu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden