Můj čas na kafíčko

Nesmělost zničila dva lidské osudy!

Oba měli jiné vztahy, které skončily špatně

Můj spolužák byl kdysi zamilovaný do jedné dívky. Opravdu by se k sobě hodili, ale všechno bohužel dopadlo jinak.

Příběh, který vám posílám, se stal mému spolužákovi Alešovi. Vyprávěl mi ho na abiturientském srazu naší střední školy po 20 letech. Je sice smutný, ale přesto bych se o něj s Vámi ráda podělila.

Posílal jí dopisy a básničky

Alešovi se vždycky moc líbila jedna dívka ze sousedství. Znal ji od vidění a postupně se mu podařilo se s ní skamarádit. Bylo to v době, kdy jsme chodili do čtvrtého ročníku, a čekala nás maturita. Dívka se jmenovala Markéta, byla spíš samotářská a umělecky založená. Aleš byl také docela citlivý kluk, takže si měli o čem povídat. Můj spolužák ale nebyl natolik průbojný, aby Markétě dokázal říct, že se do ní strašně moc zamiloval. Začal jí proto psát anonymní dopisy a ke každému připojil nějakou básničku. Dával si na nich moc záležet, často kvůli tomu i probděl noc. Stálo ho to nakonec málem maturitu, protože kvůli své tajné lásce zanedbával i učení. Nebylo mu to ale nic platné. Když konečně našel po maturitě odvahu a řekl Markétě z očí do očí, jak ji má rád, dočkal se bohužel odmítnutí. Těžce nesl, když mu Markéta prozradila, že už je zamilovaná do někoho jiného. Odešel na vysokou školu do Prahy a přestal se s ní stýkat.

Manželství se jim nevyvedla

V Praze si Aleš našel známost. Po vysoké škole šel na rok na vojnu, pak se oženil. Neměl moc šťastné manželství, skončilo po patnácti letech rozvodem. Na čas se vrátil do rodného města. Tehdy se znovu setkal s Markétou. Ta si prožila také své peklo. Násilnický manžel, který skončil ve vězení i těžce nemocné dítě, které skončilo v ústavní péči, se na ní hodně podepsaly. Aleš se jí zeptal, jestli byla tenkrát zamilovaná do svého budoucího manžela. Odpověď ho šokovala. Markéta ho tehdy odmítla proto, že její srdce patřilo onomu anonymnímu ctiteli, tedy jemu samotnému! Aleš jí to nikdy nepřiznal, ale do konce života si bude svoji nesmělost vyčítat. Vím, že nad tímhle osudem musel prolít hezkých pár slz. Mě to dojalo také.

Lenka (42), Jihlava

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden