Můj čas na kafíčko

Nesnáší chlapy, kteří si ženy kupují!

Ještě nedávno oslovovaly ženy herce Jana Hájka (42) na ulici „pane primáři“. Nedávno okouzlil divačky i jako Josef Němec v televizní sérii Božena.

Herec má rád jemné zacházení s ženami a nesnáší chlapy, kteří si ženy kupují. „Vezměte si chlapy, kteří jsou bohatí, mají spoustu peněz a aut a pak se k ženským chovají jako k těm autům. Za každou cenu se chtějí nějakým autem projet, a když na něj nemají, pořídí si místo toho aspoň jiné.

Ženy nejsou auta, nemůžete jim vyměnit kola nebo motor, aby jezdily tak, jak si představujete.“ K herectví se dostal přes puberťáckou zamilovanost. Dívka, o kterou tehdy stál, hrála v ochotnickém souboru, tak tam kvůli ní šel a už u herectví zůstal.

Anna Kameníková (26)

Sexy primář i drsný násilník

Zájem žen, který se kolem něj teď strhl, ho vykolejil. V Boženě hrál tyrana a se scénami domácího násilí s herečkou Annou Kameníkovou (26) v roli nevěrné slavné spisovatelky měl velký problém. „Třeba tři dny v kuse jsem točil jen scény typu: Ty nechceš dítě? Tak to ne, pojď a já ti ho udělám! Můj průšvih prý byl, že jsem takovou roli hrál poprvé, a měl pocit, že Anička si se mnou zažila peklo.“

Naštěstí se spolu oba herci znali z divadla a předem se domlouvali, jak ty facky a bití budou vypadat. Když s ní ale po hádce nakonec vytřel podlahu, všichni ze štábu ztichli a z placu se mu odcházelo dost divně. „V takové situaci jsem si říkal, co to vůbec dělám za práci, a v hlavě mi zůstával jenom pocit: „Promiň, Ani.“

S tátou se usmířil až těsně před smrtí

Díky angažmá v Ostravě se pak za těžko uvěřitelných okolností potkal se svým otcem, kterého roky neviděl. Tehdy zkoušel Hamleta a jeho otci, kterého po rozvodu rodičů od dvou let neviděl, někdo ukázal noviny s článkem o představení a s jeho fotkou, s tím, že ten herec vypadá úplně jako on zamlada. Na základě toho otec sehnal lístky na premiéru.

Ráno v den premiéry ale otce přivezli na nemocniční pokoj, ve kterém ležel jeho kolega z divadla. Z představy, že se se synem uvidí, dostal třetí infarkt „Když jsem tohle všechno zjistil, jeli jsme ho se ségrou do nemocnice navštívit. Ona nakonec vycouvala, ale já jsem tam s tátou chvíli zůstal a na to setkání nikdy nezapomenu.“

Po třiadvaceti letech, co se neviděli, toho měli oba na srdci strašně moc. „Řekl mi: Tvoje máma mi tenkrát dala vybrat. Buď kapela a hospoda, nebo ona a děti. A já, debil, si vybral a odešel.“ Tehdy poprvé v životě s chutí vypil pivo. Přišel mu na chuť až s tátou, který do konce roku zemřel, a v divadle ho tím pádem už nikdy neviděl.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden