Můj kousek štěstí

Nesplní Karlovo poslední přání?

Slavík své manželce důvěřoval natolik, že dovolil Ivaně svou rezidenci na Bertramce přestavět. To se žádné jiné nepovedlo. Zpěvák měl pro choť takovou slabost, že se dokonce vzdal své milované kožené sedačky, na které se událo mnoho pracovních jednání, ale také nespočet milostných dobrodružství. Možná právě proto Ivana trvala na tom, že ten kus nábytku musí opustit dům...

Velká prosba

Nečeká podobný osud celou vilu? Nestahují se nad novou střechou luxusního sídla temné mraky prodeje? Karel Gott (†80) si vážil přátel, slávy, ale především vlastní rodiny. Ačkoliv svým holkám splnil vše, i on měl své požadavky. Jeho žena Ivana mu musela údajně odpřísáhnout, že jednu věc v životě neudělá. Bylo to Mistrovo velké poslední přání. Svou ženu prosil, aby tu vilu nikdy neprodala. Není to totiž ledajaký dům. Elegantní smíchovskou vilu nechal v roce 1934 postavit hudební nakladatel Mojmír Urbánek jen kousek od usedlosti, kde kdysi operní pěvkyně Josefina Dušková (†69) několikrát přivítala samotného Wolfganga Amadea Mozarta (†34).

Svědectví Dominiky

„Ten dům je skvost, je v něm i lyra, kterou tu nechal umístit první majitel domu,“ básnil o své nemovitosti, kterou nechal později na svou ženu Ivanu přepsat, sám Karel Gott. Podle slov jeho nejstarší dcery Dominiky (47) to otec řekl na oslavě svých narozenin. „Vysloveně si přál, aby Bertramka zůstala v rodině, což byla vlastně jeho prosba adresovaná Ivaně. Myslím, že by byla velká nezodpovědnost Bertramku prodat, protože to by vlastně bylo porušení tátova přání,“ dodala Slavíkova dcera.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden