Můj kousek štěstí

Nešťastná záměna lahviček

Babička si spletla lahvičky s kapkami. Tento přehmat jí stál málem život. Nikdy se již z této nešťastné záměny zcela nezotavila.

Naše babička vždy byla velice vitální dáma. Trošku hůře viděla, bolívávaly ji občas klouby, ale jiné zvláštní problémy ji příliš netrápily, i když brala celou řadu léků, ale jak říkávala s úsměvem: „Nic zase tak závažného to není. “Občas, když ji trápily průdušky, tak užívala osvědčené kapičky. Uhodilo období chřipek, my všichni jsme odpadli s horečkami, ale naše babička byla jako tuřín a věřila ve své osvědčené metody. Po několika dnech přeci jen viry a bakterie zaútočily i na ni. Večer jsem jí ještě volala, necítila se sice příliš dobře, ale říkala, že konvice horkého čaje a kapičky ji do rána určitě zaberou.

Ráno bude lépe

Hned ráno jsem jí volala, zda něco nepotřebuje. Na druhém straně se však ozvalo: „Já tady mám divný stromy a vy jste kdo?“ Měla jsem pocit, že si ze mne dělá srandu, ale začala ještě vyprávět o papouškovi, který ji tam létá a ohrožuje jí. Byla jsem vyděšená a ihned jsem se za ní vydala. Cestou jsem ještě volala mamce, abych jí řekla, že se s babičkou něco děje. Vůbec jsem to nechápala. Zkusila jsem jí znovu zavolat, ale už to nezvedala. Byla jsem vyděšená. Našla jsem jí ležet na zemi, byla v bezvědomí. Ihned jsem volala záchranku. Lékař se ptal na základní informace o zdravotním stavu babičky. Říkala jsem mu, jak ráno reagovala v telefonu. Žádný závěr nevyslovil, jen mi sdělil, že ji vezou do nemocnice a ať si pak zjistím na přijmu na jaké půjde oddělení a také ať ji s sebou vezmu základní potřeby. Sbalila jsem tašku s tím, že se vydám za ní do nemocnice. Šla jsem k její skříňce, kde měla uložené všechny léky a všimla jsem si, že má na stolku nezavřené oční kapky a lžičku.

Spletla si skleničky

Ihned mi došlo, co asi se mohlo stát. Babička si místo kapek na kašel vzala oční kapky s atropinem. Okamžitě mi bylo jasné, že jsem odhalila příčinu babiččiny zmatenosti a jejího bezvědomí.  Snažila jsem se dovolat do nemocnice, ale nevěděli, kam mi mají přepojit. Na doporučení jsem vytočila ještě jednou číslo záchranky a nahlásila jsem jim, že babička s největší pravděpodobností pozřela kapky s atropinem. Nevěděla jsem jaké množství, ale dalo se předpokládat, že si mohla asi tak vzít 30 kapek. Bylo mi jasné, že to může mít velice závažné zdravotní důsledky. V nemocnici nám lékaři potvrdili, že se opravdu jedná s největší pravděpodobností o závažnou otravu atropinem. První noc byla kritická, musela být napojená na dýchací přístroj, ale druhý den odpoledne se zdálo, že se babičce opravdu ulevuje. Během několika dnů se zotavila, avšak má nenávratně poškozené ledviny.  .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden