Můj čas na kafíčko

Neteř neuposlechla výzvu a stala se jí strašná věc!

Jak mohl někdo vědět, že ten dopis Zuzana neposlala dál?

Dodnes nevěřím tomu, že se jednalo o pouhou shodu okolností.

Dnes už to není tak moc známé a populární, ale kdysi se s tím jednu dobu doslova roztrhl pytel. Mám na mysli takzvané řetězové dopisy. Uváděla se v nich výzva, že je má adresát poslat dalším lidem, jinak ho něco hrozného potká.

Také já jsem jich tehdy pár dostala. Většinou spíš slibovaly nějaké nečekané štěstí, ale protože jsem se odmítla takové „zábavy“ zúčastňovat, byla jsem šťastná i bez nich.

Nevěděla, co má dělat

S jedním takovým dopisem se mi svěřila moje neteř Zuzana. Byla to samotářka, nikam nechodila, stále měla strach o své zdraví. Když tedy ve schránce našla dopis, který vypadal jako hrozba, bála se. Stálo v něm, že ho má opsat a do týdne rozeslat dalším osmi lidem, jinak se jí stane něco zlého.

Zuzana se přišla se mnou poradit. Snažila jsem se jí vysvětlit, že se jedná o nesmyslnou hru nebo vtip. Ujišťovala jsem jí o tom několikrát, přesto se nezdálo, že bych ji úplně přesvědčila. Dodala jsem, že lidé, kterým by opsaný dopis poslala, by se na ni dívali jako na blázna.

To jí teprve přesvědčilo, takže nikam nic neposílala. Po onom týdenním ultimátu za mnou ale přišla znovu, a s dalším dopisem. Uvádělo se tam, že neuposlechla a tak ponese následky.

Šlo skutečně jenom o náhodu?

Tentokrát už jsem se netvářila tak klidně. Zuzana byla z dopisu v šoku, zatímco mně vrtalo hlavou, jak mohl někdo zjistit, že nic neposlala. Neteř mi vyčetla, že jsem jí měla dovolit výzvu poslat dál. Dva dny nato jsem se dozvěděla hroznou zprávu. Zuzana se stala obětí nehody, když jí na přechodu srazilo nákladní auto.

Šokovalo mě to. Pořád jsem musela myslet na ten dopis, který nerozeslala dál. Šlo o náhodu nebo skutečně existovaly nějaké zlé síly, které zavinily smrt neteře? Odpověď dodnes neznám a zajímalo by mě, jestli se s něčím podobným setkala i některá z vašich čtenářek.

Radka L. (66), Třebíč

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden