Netradiční husa s jablky a cibulí

Husa je už takovou českou klasikou. Zkuste ji připravit odlišným, ale chutným způsobem. Určitě to vaše rodina ocení.


Ingredience:


1 husa 


sůl a kmín


4 lžíce husího sádla


300 g cibule


250 g jablek


100 g medu


4 jablíčka


2 cibule


Postup:


Husu očistěte, propláchněte, osolte a okmínujte zevnitř i zvenku. V hrnci rozehřejte tuk a vsypte do něj cibuli a nakrájená jablka.


Opékejte přibližně 20 minut, až směs zezlátne. Pak přidejte med, sůl a lžičku drceného kmínu. Směs nechte trochu vychladnout a pak jí naplňte husu.


Troubu rozehřejete na 130–140 °C. Husu položte do pekáče, okolo rozložte jablíčka a rozčtvrcené cibule, nepodlévejte a jen vložte do trouby. Pečte 5 hodin do změknutí.


Pokud chcete, nyní můžete husu naporcovat. Teplotu v troubě zvyšte na 200 až 220 °C a husu vcelku nebo naporcovanou pečte dalších 20 až 30 minut, aby získala krásnou zlatou barvu.

reklama
reklama

Komentáře