Moje šťastná hvězda

Netradiční husa s jablky a cibulí

Husa je už takovou českou klasikou. Zkuste ji připravit odlišným, ale chutným způsobem. Určitě to vaše rodina ocení.


Ingredience:


1 husa 


sůl a kmín


4 lžíce husího sádla


300 g cibule


250 g jablek


100 g medu


4 jablíčka


2 cibule


Postup:


Husu očistěte, propláchněte, osolte a okmínujte zevnitř i zvenku. V hrnci rozehřejte tuk a vsypte do něj cibuli a nakrájená jablka.


Opékejte přibližně 20 minut, až směs zezlátne. Pak přidejte med, sůl a lžičku drceného kmínu. Směs nechte trochu vychladnout a pak jí naplňte husu.


Troubu rozehřejete na 130–140 °C. Husu položte do pekáče, okolo rozložte jablíčka a rozčtvrcené cibule, nepodlévejte a jen vložte do trouby. Pečte 5 hodin do změknutí.


Pokud chcete, nyní můžete husu naporcovat. Teplotu v troubě zvyšte na 200 až 220 °C a husu vcelku nebo naporcovanou pečte dalších 20 až 30 minut, aby získala krásnou zlatou barvu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden