Netradiční jahodová žemlovka

Suroviny:  3 menší bagetky  400 ml smetany na vaření  2 vejce  2 cukry vanilkové  1 lžíce másla  500 g měkkého polotučného tvarohu (2 kelímky)  4 lžíce cukru moučka + na poprášení  500 g jahod

Postup: Bagetky nakrájíme na tenčí krajíčky.

V misce rozkvedláme smetanu, vejce a vanilkové cukry. Směs mícháme tak dlouho, dokud se cukr úplně nerozpustí. Každý plátek bagetky pak namočíme do této směsi. Připravíme si zapékací misku, vymažeme ji máslem až po okraj a celé dno formy nebo plechu poklademe plátky namočené bagety tak, aby se špičky trošku překrývaly.

Oba tvarohy vyklopíme z vaničky do připravené misky. Přidáme moučkový cukr a směs důkladně promícháme, aby v ní nezůstaly hrudky cukru. Poté tvarohovou směs nanášíme lžící na plátky baget. Jahody omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na plátky.

Ty skládáme na vrstvu tvarohu. Poté je zakryjeme další vrstvou namočených plátků baget. Dáme péct do trouby vyhřáté na 150 °C asi na 30 minut, dokud povrch není zlatavý. Před podáváním poprášíme žemlovku lehce moučkovým cukrem.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden