Netradiční plněné vepřové maso

Nezvyklá kombinace sladkých meruněk a oříšků se k vepřovému opravdu hodí.


Ingredience:


1 lžíce oleje


1 cibule  


40 g strouhanky


40 g sušených meruněk


25 g piniových oříšků


2 lžíce petrželky


1 malé vejce


Na maso:


900 g vepřové pečeně


1 lžíce olivového oleje


100 ml bílého vína


Postup:


Na pánvi rozehřejte olej a restujte cibuli doměkka. V míse smíchejte strouhanku, meruňky, piniové oříšky, petrželku a koření. Přisypejte cibulku a vmíchejte vejce. Rozdělte vepřové na polovinu, vytvořte kapsu a naplňte připravenou směsí. Oba kusy převažte provázkem.


Rozehřejte olej v pánvi, poté vložte vepřové a zatáhněte ze všech stran. Přendejte do pekáče, zalijte vínem a pečte v troubě asi hodinu. Jakmile je maso hotové, přendejte ho na talíř, zakryjte alobalem a udržujte v teple.


Pekáč se šťávou z masa přendejte na plotnu a vmíchejte do něj mouku. Postupně přilévejte vývar a povařte asi 5 minut. Přidejte jogurt, hořčici a dochuťte.

reklama
reklama

Komentáře