Moje sladké tajemství

Neumí se váš muž rozhodnout?

Život s nerozhodným chlapem je někdy o nervy. Máte strach zeptat se muže na cokoliv, protože víte, že o tom zas bude hodiny přemýšlet? Jde to změnit?

Soužití s věčně váhavým chlapem, který neví, co chce, a všechny možnosti si desetkrát porovnává, je někdy k zešílení. Je to někdy nekonečný koloběh rozhodování a váhání. Když už se k něčemu rozhoupe, přemýšlí, jestli to bylo správné, a pak si to stejně ještě několikrát rozmyslí.

Proč není schopný dojít rychle k jasnému závěru a třeba i umět bouchnout do stolu? Problém jeho věčné nerozhodnosti je možná skryt hluboko v jeho dětství. A s tím nic moc neuděláte, i kdybyste dvakrát chtěla.

Může za to malé sebevědomí

Možná byl jako dítě vychováván cestou věčného ponižování, což mu způsobilo nízké sebevědomí. Velmi často se stává, že dítě navždy ovlivní i špatné rozhodnutí, které má spojené s nepříjemnou emocí.

Třeba když se rozhodne sjet kopec na kole a ošklivě se zraní, rodiče mu vynadají a ostatním je pak pro smích. Kombinace špatného rozhodnutí a drsného zážitku mohla být pro něj tak děsivá, že se v dospělosti raději rozhodování vyhýbá. A nejraději by ho nechal na vás, i když o to nestojíte.

Chvalte ho, klidně i několikrát denně

Dá se s takovým věčným váhavcem něco dělat? Cesta k úspěchu existuje, ale není jednoduchá. Muž musí získat zpět svou ztracenou sebedůvěru. Nechte ho proto rozhodovat u méně závažných věcí a ujistěte ho, že se rozhodl dobře.

Chcete mít doma rozhodného chlapa? Tady platí staré dobré: Chválit! Chválit! Chválit! Muž tak postupně nabude ztracené sebevědomí a tím by měl svůj strach prolomit. Chce to jen trpělivost!

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden