Můj kousek štěstí

Nezanedbávejte své oční okolí!

O okolí očí je potřeba se starat a to nejen ve zralém věku. Mezi základní péči o víčka a oblast očí patří masáže, obklady i speciální přípravky pro citlivou pleť.

Naše pleť stárne s námi. Důležité je proto vybírat oční krémy, které jsou vhodné pro váš věk a které se hodí jak pro suchou, tak citlivou a zralou pleť. Lehčí variantou pak mohou být oční hydratační krémy a emulze.

Hlavní je nanést menší množství, není totiž potřeba zbytečně oční okolí zatěžovat. Naše babičky radily nanést si na oční okolí chladivý obklad. Nezapomínejte proto na tyto dobré rady! Někdy opravdu stačí na oči přiložit dva plátky okurky nebo dva sáčky černého čaje a na světě je malý zázrak, který vám pomůže od oteklých očí i zmírní mikroskopické vrásky.

Pro větší účinek je doporučeno nechat před použitím, jak okurku, tak sáčky čaje vychladit v ledničce. Na kruhy kolem očí jsou zase dobré rozjasňující krémy i bylinky, především světlík lékařský. Mikromasáž je jemná masáž očního okolí, která dokáže zmírnit otoky, vyhladit oční okolí a snížit nitrooční tlak.

Můžete ji přitom snadno kombinovat s každodenní aplikací očního krému nebo gelu. Postup při masáži je jednoduchý. Stačí, když nanesete několik kapek krému na celé oční okolí a začnete s masáží. Nejprve opisujte velké kruhy od obočí až k lícním kostem, pak menší kroužky v oblasti očí a na spáncích. Potom prsty střídavě přejíždějte těsně pod očima. Masáž završíte jemným přejížděním přes zavřená víčka.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden