Můj kousek štěstí

Nezapomínejte na rty

Také rty potřebují v létě intenzivnější péči. Tím, že jsou neustále vystaveny slunečním paprskům, mohou se začít vysušovat a popraskat. I tady je podstatná prevence.

Balzám je základ

Balzám slouží hlavně ke zvlhčování rtů a také je chrání před škodlivými účinky UV záření. Vyberte si proto takový, který má ochranný faktor alespoň 15, ale raději více, a zároveň obsahuje hydratační složky a minimum chemie.

Noční výživa

Přes noc se rty stejně jako ostatní části těla obnovují a regenerují. Dopřejte jim večer intenzivní výživu v tyčince nebo na ně naneste silnější vrstvu vyživujícího krému na obličej. Speciální péči jim dodají také oleje na rty, které je dokonale zvláční a hydratují na dlouhou dobu.

Šetrný peeling

Také na citlivé pokožce rtů se také hromadí odumřelé buňky, které pak brání proniknutí péče do hlubších vrstev. Proto je dobré použít dvakrát týdně peeling. Postačí k tomu masáž kartáčkem na zuby jemnými krouživými pohyby po dobu asi půl minuty. Poté naneste vyživující nebo regenerující balzám na rty.

Můžete také smíchat třtinový cukr s medem a olivovým olejem, nanést směs na rty, dvě minuty masírovat, omýt vlažnou vodou a pak rty namazat. Tenhle způsob regenerace nejen více chutná, ale rty zároveň dostávají již vhodnou výživu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden