Moje šťastná hvězda

Neztrácel optimismus

Moje šťastná hvězda

Rád bavil všechny kolem sebe, ale ze všeho nejraději se bavil on sám. KAREL EFFA (71) neztrácel úsměv ani tehdy, když důvod k němu vůbec neměl.

Se svou vizáží byl předurčený ke ztvárňování postav lotrů a darebáků, ve skutečném životě ale s těmito postavami vůbec nic společného neměl. Karel Effa (†71) miloval hraní, trampování i sport.

Říkalo se o něm, že humor si vypěstoval kvůli tomu, že jeho příchod na svět i dětství příliš radostné nebyly, proto se snažil si tuto dobu v dospělosti vynahradit.

O vlastní matku nestál

Herec a bavič se narodil 23. května 1922 v Praze. Bohužel bez otce. V jeho rodném listu byla napsána jen jeho matka. Ta ho však nechtěla,  proto se ho zřekla. Karla Effu vychovávala náhradní rodina v Březových Horách u Příbrami.

O svém původu toho herec nikdy příliš nezjistil. Jeho příjmení Effenberger a rysy v obličeji však napovídaly tomu, že

Zbývá vám 81% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden