Moje chvilka pohody

Nic si nenamlouvejte

Slyšíme, co chceme slyšet na začátku vztahu, spíše než to, co se ve skutečnosti náš partner říká. Jsme zamilovaní a slepí.

Přitom překvapivě brzy mohou být partneři pozoruhodně upřímní ohledně toho, co si myslí. Máme však tendenci neposlouchat. Věřte jim, když vám řeknou, co chtějí a co nechtějí, a pamatujte, že činy mluví hlasitěji než slova.

Když mě opravdu miluje, změní se

I když lidé mohou změnit své chování, pokud to není to, co chtějí, pravděpodobně se v určitém okamžiku vztahu vrátí k „výchozímu nastavení“. Změna nemusí mít nutně nic společného s láskou. Někdy se nechtějí změnit a někdy nemohou, alespoň ne snadno nebo bez pomoci.

Lidé se opravdu mění, pouze pokud se opravdu chtějí změnit. Když očekáváme, že se za nás změní někdo jiný, staneme se oběťmi toho, co dělá a nedělá.

Potom, i když druhá osoba změní to, co jsme od ní požadovali, najednou zjistíme, že máme nekonečný seznam požadovaných změn. Buďte zodpovědní za své vlastní štěstí. Najděte nový způsob, jak reagovat na to, co dělá ten druhý.

Buďte sami sebou

Myslíme si, že když se změníme my (jinak se oblékáme, jíme, milujeme jinak), ten druhý nás bude milovat. Pokud se přetvařujete, aby vás někdo miloval, nikdy se nebudete cítit milovaně, protože to nejste skutečně vy.

Je důležité, abychom byli ve vztazích sami sebou, a měli zdravé sebevědomí.. Věnujte nějaký čas objevování toho, kdo ve skutečnosti jste, co opravdu chcete, a naučte se milovat sami sebe.

Pozor na iluze

Zamilujeme se do fantazie toho, čím chceme, aby vztah byl. Často vidíme naše vztahy „růžovými brýlemi“ než samotnou pravdu. Všimněte si, zda to, co chcete a co dostáváte, je ve skutečnosti to samé. Pak buď buďte přesvědčeni, že vytváříte to, co chcete, nebo přijímejte to, co máte. Zarovnání těchto rovin je pro štěstí nezbytné.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden