Můj čas na kafíčko

Ničíš mne, ale odejít neumím

Jediný člověk, který může uzdravit vaši bolest, je ten, kdo ji způsobuje...

Když si prohlížíte staré fotky ze začátku vašeho vztahu, nemůžete uvěřit, že se váš partner tak změnil. Máte pocit, že vás už dlouho nevnímá, nevidí a jste pro něj vzduch? Neopětovaná láska bodá jako nůž. Jde to ještě vůbec změnit?

Cítit se sama vedle nevšímavého partnera je opravdová osamělost. „Jen my dva,“ řekli jste si tehdy, na začátku vašeho vztahu. Jenže to už dávno neplatí, a vy netušíte, co se vlastně stalo. Mohlo to být tisíc věcí. Zjistěte je. Vysvětlete partnerovi, co všechno vás bolí, ničí, a že i když jemu to třeba přijde malicherné, pro vás to je naprosto klíčové.

Jeho náturu nezměním. Ale mohu vyměnit jeho.

Když chlap nic neřeší

Pokud vás opravdu miluje, mělo by mu záležet na tom, jak se vedle něj a s ním cítíte. Měl by s vámi hledat kompromis a cestu. Pokud s vámi odmítá cokoli řešit, pak je na vás zvážit, do jaké míry jste schopna tolerovat jeho nezájem a nelásku. Máte strach, že zabijete-li váš vztah, zabijete kus sebe.

Možná si říkáte, že nemůžete mít všechno. Vždyť i jiné páry tak žijí. Zkuste se ale soustředit na sebe. Na svůj život, který můžete prožít šťastná, nebo taky nešťastná. A nikdo jiný ho za vás žít nebude.

Princip magnetů, ale obrácených

Myslíte, že chyba je ve vás. Čím více vás partner přehlíží a tím vám ubližuje, tím více mu paradoxně jdete vstříc. Čím více se vám vzdaluje, tím více se mu snažíte nadbíhat. Tím se k sobě začnete chovat jako dva magnety.

Bohužel, když ho naháníte špatným pólem, tím ho ještě více odpuzujete, a on se vzdaluje ještě víc. V panice stále více ustupujete ze svých zásad a hranic, protože nedokážete odejít od toho, bez koho si myslíte, že nedokážete žít.

Sladění pólů je klíčové u magnetů i ve vztahu.

Odvaha změnit to, co změnit jde

Jestli vám život nedává to, o čem si myslíte, že si to zasloužíte, ještě to neznamená, že si nezasloužíte mnohem víc. Život nás učí v sobě nalézat jeden z největších pokladů – odvahu opustit to, co nás bolí a nemůžeme to změnit.

Nechce, abychom se trápili; chce naopak, abychom se trápit přestali. Čím více energie tak vkládáte do snahy změnit to, co se změnit nedá, tím méně energie vám zbývá na změnu toho, co se změnit dá.

Láska à la květinka

Chlapi často uvažují v podobném duchu: Jsou-li každodenně vystaveni kráse květiny, časem jim může připadat šedá a nudná. Odnesete-li však tu květinu z jejich blízkosti a oni se náhle ocitnou sami ve studených čtyřech zdech bez květiny, bez lásky, až tehdy to poznají.

Protože něco odešlo. Pozitivní pocit, na který si zvykli. A tak otevřou oči. Anebo otevřete oči vy, když zjistíte, že si chlap vaší nepřítomnosti ani nevšiml. V tom případě platí: Jestliže mu vaše trvalá nepřítomnost nevadí, pak pro něj ani vaše trvalá přítomnost nemá žádný vyšší smysl.

Nakopnutí osudu je dar shůry

Takové zjištění strašně píchne u srdce. Není to impulz, ať zůstanete nebo ať se vrátíte. Je to štípnutí osudu, ať už konečně jdete. Všechno, co vás dnes trápí, může být zítra tím, co se vám podařilo překonat.

Smiřte se s tím, že existují muži, kteří si neuvědomí hodnotu toho, co měli, ani když to ztratí. Proto se příště snažte hledat takové muže, kteří si hodnotu toho, co mají, uvědomují už ve chvíli, kdy to mají. A vůbec to nepotřebují ztratit…

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden