Můj čas na kafíčko

Nohy bez plísně

Zajít si během mrazivých dnů do vyhřáté sauny nebo třeba zaplavat je velmi příjemné. Tedy jen potud, když si z návštěvy takového místa neodnesete plíseň na nohou. Co ale dělat v okamžiku, když už se to stane?

Nepanikařte, pomoc není nijak složitá. Je třeba ale jednat rychle, aby infekce nepostupovala dál a vy jste třeba někoho nenakazila.

Dbejte na prevenci

Mnoho lidí nedbá na dostatečnou hygienu, což je velká chyba. Nehty na rukou i nohou je velmi důležité pořádné mýt, a hlavně je následně opravdu poctivě vysušit. Vždyť právě vlhké prostředí je rájem pro vznik plísní.

Jablečný ocet je malý zázrak.

V případě plísňové nákazy na nohou také nezapomeňte nosit prodyšnou obuv a nohy si po koupání v bazénu či po návštěvě sauny nezapomeňte dezinfikovat.

Česneková léčba

Skvělým trikem, jak se plísně zbavit bez nutnosti návštěvy dermatologa, je potírání postiženého místa směsí rozmačkaného česneku s trochou soli nebo si dát nastrouhaný česnek na postižené místo, které zalepíte náplastí.

Vydržte minimálně hodinu a několik dní po sobě opakujte. Plísně totiž nesnáší silice z česneku, protože ty je spolehlivě zabíjejí.

Pomůže i kyselost

Velmi účinné je také máčení v horké vodě smíchané s jablečným octem. Ten lze také smíchat s citronem, nebo dokonce ústní vodou. Vydržet byste měla přibližně třičtvrtěhodinu a sama uvidíte, jaká kombinace vám bude vyhovovat nejlépe – účinné jsou obě.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden