Noky s houbovou omáčkou

Domácí noky připravíte jednoduše. Ty naše jsou navíc se sýrem.

Potřebujete:

● 500 g ricotty

● 250 g hladké mouky

● 120 g tvrdého sýra

● 2 vejce

● sůl, bílý pepř

Na omáčku:

● 100 g hříbků

● 100 g žampionů

● 50 g vlašských ořechů

● 60 ml olivového oleje

● 1 cibuli, sůl, černý pepř

Příprava:

Očistěte houby, nakrájejte je na plátky a osmažte na pánvi s cibulí, špetkou soli a pepře. Část hub nechte stranou na ozdobu.

Vlašské ořechy nasekejte najemno, do mixéru přidejte houby a rozmixujte. Během mixování postupně přilévejte olej až do chvíle, kdy vznikne hustá omáčka.

Do mísy dejte mouku, okapanou ricottu, vejce, nastrouhaný sýr, špetku soli a pepře a vše promíchejte. Těsto dejte na pomoučený vál a hněťte do hladka.

Z těsta vytvarujte válečky o průměru asi 2 cm a nakrájejte je na kousky dlouhé 1,5 cm. Dejte vařit do vroucí osolené vody, a jakmile vyplavou na povrch, vyjměte je.

Noky přesypte do pánve, přidejte houbovou omáčku a nastrouhaný sýr, promíchejte a ozdobte osmaženými plátky hub.

reklama
reklama

Komentáře