Noky se špenátem a ricottou

Nočky můžete před vařením ozdobit proužky, když je přejedete vidličkou.

Potřebujete:

✿ 600 g brambor
✿ 1 vejce
✿ 100 g hladké mouky
✿ sůl
✿ 1 lžíci oleje
✿ 1 cibuli
✿ 2 stroužky česneku
✿ 120 g listového špenátu
✿ 250 g ricotty
✿ 50 g parmazánu
✿ pepř

1. Brambory předvařte ve slupce asi 15 minut. Ještě horké je oloupejte a nastrouhejte na struhadle či prolisujte.

Přidejte sůl, mouku a vejce a zpracujte na těsto. Na pomoučeném vále ho rozdělte na 4 části, z každé vytvarujte váleček a nakrájejte na 1cm kousky a obalte je v mouce.

2. Vařte ve vroucí osolené vodě asi 3 minuty, než vyplavou. Na pánvi rozpalte olej a za stálého míchání na něm smažte asi 2 minuty kostičky cibule. Přidejte nadrobno nakrájený česnek a špenát a opékejte další 2 minuty.

3. Přidejte ricottu, asi 150 ml vody, ve které se vařily noky, parmezán a sůl. Promíchejte, dochuťte pepřem a solí a podávejte s noky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden