Normandské kuře

Potřebujete:

1 středně velké kuře (nebo 1 kg kuřecích paliček), 50 g másla, 8 šalotek, 3 stonky řapíkatého celeru, 2 jablka, 5 lžic zakysané smetany, 2 lžíce dijonské hořčice, 2 lžíce škrobové moučky, 300 ml kuřecího vývaru, 300 ml suchého cideru, 2 lžíce sušeného estragonu, sůl, pepř

Postup


  1.  V kastrolu nebo pekáči rozehřejte máslo (kousek nechte stranou) a dejte na ně péct rozporcované kuře. Osolte je a opepřete a opečte dozlatova.

  2. Přidejte oloupané šalotky (větší přepulte) a nakrájený řapíkatý celer. Opékejte s kuřetem 5 minut, poté vše přelijte ciderem a vývarem. Kastrol přiklopte poklicí a vložte do trouby předehřáté na 190 °C. Nechte péct asi 40 minut.

  3. Mezitím na zbylém másle opečte oloupaná pokrájená jablka. Vyndejte hrnec z trouby, vyjměte maso a uchovejte je v teple. Do šťávy přidejte zakysanou smetanu ve které jste rozmíchali škrobovou moučku. Přidejte hořčici a estragon a nechte chvilku vařit, dokud omáčka nezhoustne. Poté do ní vložte maso. Podávejte s čerstvou bagetou.

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama