Můj čas na kafíčko

O Micku Jaggerovi řekla jeho žena, že bere ženy jen jako zákusky!

Můj čas na kafíčko

Na svatbu přišel Mick oblečený v modrém kvádru a s teniskami na nohou!

K rockové hudbě prý patří hodně divoký život a většina hudebníků to potvrzuje. Nejvíc ze všech asi Mick Jagger (77). I ten ale v roce 1971 řekl své „ano“. Jeho vyvolenou se stala exotická Bianca (75).  

O nejslavnějším rockovém zpěvákovi historie, Micku Jaggerovi ze skupiny Rolling Stones, je známo, že jeho náručí prošly tisíce žen (a prý nejenom žen). Jenom jedna ovšem mohla být první manželkou.

Téhle pocty se dostalo Biance Jagger, rozené Pérez Mora-Mascias. Jak její původní příjmení napovídá, pocházela ze španělsky mluvící země – konkrétně ze středoamerické Nikaraguy.

Během jednoho roku byl dvakrát otcem!

Otec Micka byl učitelem a doufal, že jeho syn dodrží tradici a předstoupí v dospělosti také za katedru. Micka ale přitahovala hudba. S kolegou z Rolling Stones, Keithem Richardsem (76), se skamarádil už na základní škole.

Když se pak po letech potkali ve vlaku, Mick svému bývalému spolužákovi ukázal desky s americkým rock´n´rollem. Tenhle styl hudby je oba fascinoval a tak přibrali další kamarády a v roce 1962 založili kapelu. Název vznikl dost zvláštním způsobem.

V době, kdy ho ještě neměli, měli telefonický hovor s hudebním magazínem a museli narychlo něco vymyslet. Inspirovali se názvem jedné skladby z desky, která ležela na stole. Během pár let se z Rolling Stones staly megahvězdy.

Stejnou vášeň jako pro hudbu a zpěv měl ovšem Mick Jagger pro

Zbývá vám 61% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden