Moje šťastná hvězda

O pár kilo lehčí za jeden týden

Jak vypadat skvěle

Potřebujete se co nejrychleji zbavit přebytečných kilogramů? Poradíme vám, jak na to. Nesmíte ale zapomínat, že tzv. rychlodiety vás zeštíhlí jen na dobu určitou.

Žádný recept na to, jak zhubnout bez jakékoli námahy, bohužel neexistuje. Chcete-li opravdu trochu ubrat na váze, musíte zkrátka omezit jídlo a přidat pohyb. Neznamená to ovšem, že byste měla trpět hlady a volný čas trávit v posilovně. Stačí, když se budete snažit jíst zdravě a mít na paměti, že příjem energie v jídle musí být nižší než její výdej.

Upravte svůj jídelníček

To, jak se stravujete, je v tomto procesu nejzásadnější položkou. Vynechte všechny sladkosti, což samozřejmě znamená i slazené nápoje, alkohol nebo sladidlo. Zapomeňte také na smažená jídla a pečivo. Pokud potřebujete zhubnout opravdu rychle a efektivně, vyřaďte i přílohy, jako jsou těstoviny a brambory. Sice to vypadá, že moc možností, co jíst, nezbývá, ale nebojte, opak je pravdou a hlady trpět nebudete.

Začněte den  s ovocem

Spousta žen se mylně domnívá, že si během diety může dopřát ovoce, kdykoli dostane hlad nebo chuť na něco sladkého, Pravdou je, že přestože je to samozřejmě zdravější varianta než taková čokoláda, i ovoce obsahuje cukr, a tak je jeho energetická hodnota vyšší, než by se mohlo zdát.
Z jídelníčku ho nevyřazujte, denně vám ale stačí pouhé dva kousky. A první zkuste hned po ránu. Ještě předtím vypijte sklenici vody, do které můžete přidat citron, díky němuž získá osvěžující chuť a nastartuje spalování. Poté si nakrájejte banán a smíchejte s lehkým bílým jogurtem a ovesnými vločkami. Tato snídaně vás zasytí a dodá potřebnou energii. Jestli nevydržíte bez kávy, v žádném případě ji neslaďte, nepřidávejte smetanu a zkuste omezit i mléko.

Ryby a bílé maso vám svědčí

Po pár hodinách přichází čas na svačinu, ideálně tedy druhý a zároveň poslední kousek vámi zvoleného ovoce. K obědu si dejte rybu, kuřecí či krůtí maso a zeleninu, ať už syrovou, vařenou, dušenou nebo v podobě salátu. Ideální jsou třeba rajčata, brokolice, hrášek nebo květák díky vysokému obsahu bílkovin.

Chce to klid

Druhá svačina by měla být tvořená už jenom ze zeleniny. Doporučujeme ji barevně namíchat, nakrájet, dát do misky a třeba zakápnout olivovým olejem. K jídlu se posaďte a soustřeďte se pouze na něj. Pokud se jen tak u počítače zakousnete třeba do rajčete, za chvíli si ani nevzpomenete, že jste vůbec něco jedly. To samé udělejte i v případě večeře, která by měla přijít alespoň dvě hodiny předtím, než půjdete spát. K salátu přidejte ještě tuňáka nebo kousek kuřecího masa. Hodně důležitý je také pitný režim. Během dne vypijte 2 až 3 litry vody.

Pohybem ke zdraví i dobré náladě

Pohyb je k životu velice důležitý, to jistě víme všichni. Napomáhá lepšímu usínání, podporuje lymfatický a imunitní systém, posiluje svalstvo a pro nás je v tuto chvíli velice důležité, že spaluje přebytečnou energii. Skvěle funguje třeba plavání, pilates nebo dlouhé procházky. Ovšem vaše tělo vám poděkuje i za to, že se každé ráno pořádně protáhnete a na cestě do práce i z práce vystoupíte o zastávku dřív a trochu se projdete. Zkuste to tak dělat týden, k tomu dodržte jednoduchý jídelníček a uvidíte, že pár kilo bude dole.

Voda vás odlehčí, takže vás ani nebude bolet, že cvičíte.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden