Moje chvilka pohody

O smrti se dozvěděl ve snu

Tu noc spal manžel klidně. Najednou mu ale kdosi vykřikl zoufale do ucha, že jeho maminka umírá.

Můj manžel zažil před mnoha lety situaci, kterou si dodnes nedokáže rozumně vysvětlit. Jednoho říjnového dne odvezl svou pětašedesátiletou maminku, které se náhle udělalo nevolno, do nemocnice. Měla bolesti na prsou, špatně se jí dýchalo a obvodní lékař rozhodl, že bude nejlepší, když ji vyšetří specialisté.

Nechali si ji v nemocnici

Hynek tedy vyzvedl svou matku v čekárně a rovnou ji odvezl do nemocnice v našem okresním městě. Potom počkal, až matku vyšetří a uloží na pokoji. Od ošetřujícího lékaře se dozvěděl, že matka trpí srdeční ischemickou chorobou a pár dnů si ji v nemocnici nechají na pozorování. S maminkou se rozloučil v klidu s tím, že druhý den přijdou s otcem na návštěvu.

Jen běžná vyšetření

Manžel nebral zdravotní stav své matky jako vážný, počítal, že za týden bude zase doma. Měl naopak dobrý pocit z toho, že ji v nemocnici alespoň pořádně vyšetří. V noci se však stalo něco, s čím se manžel dodnes nedokáže vyrovnat. Kdyby mu něco podobného vyprávěl kdokoliv jiný, neuvěřil by mu.

Záhadný výkřik

Byla ještě tma, když manžela náhle probudil srdceryvný výkřik: „Umírá!“ Nějaký naléhavý a neznámý ženský hlas ho doslova vytrhl z klidného spánku. Hynek se posadil na posteli a chvíli přemýšlel, co se to vlastně děje. Komu patřil ten hlas? Proč volal právě toto slovo? To byly jediné otázky, které ho v tu chvíli napadly. Žádný sen se mu nevybavoval, a hlas byl navíc tak autentický, jako by volající byla přímo někde v ložnici. Po chvíli se probuzený manžel uklidnil, pohlédl na hodinky, které právě ukazovaly třetí hodinu ranní, a zanedlouho zase usnul. Spojitost s matkou v nemocnici mu nepřipadla na mysl ani na okamžik, její zdravotní problémy nebyly ani podle lékařů vážné.

Ranní telefon

Druhý den ráno zazvonil telefon. Manžel rozespale zvedl sluchátko a trvalo mu dlouho, než pochopil následující sdělení. Otec mu právě do telefonu oznámil, že matka v noci zemřela. Bylo to tak nečekané, že si až po několika dnech Hynek vzpomněl na tajemný noční hlas.

Varování od babičky?

Vydal se do nemocnice, vyhledal matčina lékaře, aby mu položil jednu, ale pro něho klíčovou otázku. V kolik hodin matka zemřela? Odpověď znal předem, a doktor mu ji jen potvrdil. Byly tři hodiny ráno. Jak šel čas a manžel o záhadném výkřiku přemýšlel, více a více se přikláněl k názoru, že mu připomínal hlas babičky z jeho dětství, když na něj volala.

Olina F. (66), Chebsko

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden