Moje sladké tajemství

O svátcích hodujte bez obav

Závěr roku je vždy náročný na naše zažívání. Abychom si mohli v pohodě a klidu užít nadcházející vánoční svátky, zásobíme se dopředu léčivými čaji, které nám mohou po bujarých oslavách pomoci.

Všechny, se kterými vás dnes seznámíme, si můžete namíchat doma. Bylinky, které k tomu budete potřebovat, totiž lehce seženete v každé lékárně. A tak nic nebrání tomu, abyste si před závěrem roku nezahráli na babky kořenářky.

Na bolení žaludku

Smícháme po jedné lžíci kořene puškvorce, listu vachty a natě pelyňku. K tomu přidáme po jedné lžíci plodu jalovce, natě zeměžluče a natě máty. Dvě lžíce směsi dáme 0,5 l vlažné vody a necháme přes noc louhovat. Potom ohřejeme, ale nevaříme a znovu necháme 20 min louhovat. Přecedíme a půl hodiny před každým jídlem popíjíme několik doušků. Užíváme nejdéle dva týdny. Potom léčbu na dva týdny přerušíme.

Na pálení žáhy

Smícháme po jedné lžíci natě řebříčku, natě zeměžluče. K tomu přidáme Jednu lžíci natě máty a listu vachty. Dvě lžíce čajové směsi zalijeme 0,5 l vroucí vody a necháme 15 min přikryté louhovat. Pijeme 2x až 3x denně na lačný žaludek.

Na žaludeční vředy

Po jedné lžíci kořene proskurníku, listu benediktu a květu heřmánku smícháme a přidáme k tomu po jedné lžíci natě světlíku a kořene puškvorc e .

Dvě lžíce směsi zalijeme 0,5 l vlažné vody a necháme přes noc louhovat. Druhý den krátce svaříme a pijeme po doušcích.

Na hubnutí

Smícháme jednu lžíci květu břízy, listu maliny a natě zlatobýlu. K tomu přidáme jednu lžíci květu měsíčku a bezu.

Dvě lžíce směsi zalijeme 0,5 l vroucí vody a necháme přikryté 15 min louhovat. Přecedíme a pijeme šálek odvaru 2x denně.

Na uvolnění větrů

Smícháme jednu lžíci kmínu, semena kopru a fenyklu. . Jednu lžíci hotové směsi zalijeme 0,5 l vody a necháme přejít varem.

Odstavíme a ještě 15 min přikryté louhujeme. Přecedíme a po doušcích vypijeme..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden