Můj čas na kafíčko

O svého přítele jsem sváděla boj s bývalou ženou!

Chtěla ve mně nejprve probudit žárlivost, potom přišla vyhrožovat osobně!

Pro některé lidi vztah neskončí ani poté, co o tom už dostali oficiální potvrzení.

Z krachu svého manželství jsem se vzpamatovávala čtyři roky. Byla to pro mě tvrdá životní zkušenost, po patnáctiletém manželství jsme si přestali rozumět a došlo i na fyzické násilí. Od člověka, který mě kdysi okouzlil svým úsměvem a džentlmenským chováním a se kterým jsem měla dvě děti, bych nikdy nic takového nečekala. Rozvod probíhal nepříjemně a dramaticky, ve znamení hádek o majetek i o střídavou péči. Všechno se zklidnilo až poté, co si manžel našel novou, výrazně mladší přítelkyni a na další boj rezignoval.

Přijel si pro knížky

Nejsem z těch, které by zármutek ihned léčily v náručí dalšího muže. Dlouho jsem váhala, jestli si mám někoho hledat. Napomohla tomu náhoda. Prodávala jsem přes inzerát nějaké staré knihy. První zájemce, který se ozval, si pro ně přijel a skončilo to dlouhou debatou o našich literárních láskách. Marek byl rozvedený stejně jako já a ani pro něho nebyl konec manželství žádnou procházkou růžovým sadem - to byla další věc, která nás spojovala. Zatímco pro mě se jednalo už o uzavřenou a vzdálenější záležitost, pro Marka byl rozvod stále ještě čerstvou ranou. Naše sbližování pokračovalo pomalu. Nejprve jsme to brali jako přátelství, ale brzy bylo jasné, že ani jeden z nás se nebrání citovému vztahu. Marek byl sympatický i mým dětem, což byl další plusový bod navíc. Do společného bydlení jsme se rozhodně nijak rychle nehnali, ale vídali jsme se už opravdu hodně často.

Fotka s blondýnkou

Jednoho dne mi někdo zavolal na mobil z čísla, které jsem neznala. Ozval se ženský hlas a před Markem mě varoval. Prý se současně schází i s nějakou další dámou a je to rozený podvodník a záletník. Uvedlo mě to do rozpaků i pochybností. Nejradši bych si o tom bývala s Markem promluvila, ale bála jsem se, že by se cítil dotčený, kdyby to nebyla pravda. Dva týdny nato mi přišla na můj pracovní mail fotografie Marka, jak se objímá se štíhlou blondýnkou. Vypadali jako šťastný a zamilovaný pár. To už jsem nevydržela a na svého přítele udeřila s přímou otázkou. Tvářil se nejprve nechápavě a potom naštvaně. Chtěl znát podrobnosti. Přísahal, že nikoho kromě mě nemá. Když se pak podíval na fotografii, kterou jsem dostala, bylo mu všechno jasné. Fotka byla dva roky stará a žena na snímku byla jeho sestřenicí. Marek mi řekl, že mail i telefon má na svědomí jeho bývalá žena Irena. A upozornil mě, jak je zákeřná a nepřející a jak se dosud nevyrovnala s tím, že se rozvedli.

Osobní střetnutí

Nějakou dobu byl klid. Irena patrně vyčkávala, jaké budou mít její kroky následky. Jednoho dne mi v práci řekli, že mám na recepci návštěvu. Hned jak jsem tu drobnou zamračenou ženu viděla, poznala jsem Irenu - Marek mi ji předtím ukazoval na fotografiích. Jen ze slušnosti jsem se hned neotočila zády a zeptala se jí, co chce. Začala mého přítele pomlouvat. Přerušila jsem jí a řekla, že jí nevěřím. Skoro s křikem mě varovala, ať si dám na Marka pozor. Celá situace mi byla nepříjemná, už proto, že kolem chodili lidé, proto jsem bez dalších slov odešla zpátky do kanceláře. Týden nato na mě čekala před prací. Chtěla jsem se jí vyhnout, ale fyzicky mě napadla. Musela jsem se bránit. Nikdy bych nevěřila, že jsem schopná se kvůli muži poprat. Zavolali na nás policii. Naštěstí jsem měla svědky, kteří potvrdili, že bývalá žena mého přítele zaútočila jako první. Dnes už se situace uklidnila a o Ireně jsem několik měsíců neslyšela. Dál jsem s Markem, ale tuším, že se jeho žena s rozvodem stejně ještě nesmířila a jednoho dne o ní zase uslyšíme!

Naďa K. (44), Zlín

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden