Obalované jalapeňos se sýrem

Pálivé papričky jalapeňos (čtěte chalapeňos) jsou oblíbené v celém latinskoamerickém světě.


Suroviny:


6 kusů jalapeňos papriček


150 g tvrdého sýru typu čedar


hrst čerstvého koriandru 


2 vejce


hrnek hladké mouky


hrnek strouhanky 


½ litru rostlinného oleje


Postup:


Papričky umyjte a vyjměte jádřince tak, aby vám paprička zůstala celá. Nastrouhejte si sýr a smíchejte ho s trochou nasekaného koriandru.


Směsí naplňte každou papričku zvlášť. Pak je obalte v klasickém trojobalu. Nejprve v mouce, pak ve vejci a nakonec ve strouhance.


Papričky usmažte na oleji a podávejte se zakysanou smetanou a pečivem nebo bramborovým salátem.


Náš tip


Výtečně chutnají i papričky plněné sýrem, omotané plátkem slaniny a obalené v trojobalu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden