Můj čas na kafíčko

Obětavost mé dcery mi přinesla neřešitelné trápení!

Stává se, že lidé jsou tak hodní, až jdou sami proti sobě

Říká se, že každý je svého štěstí strůjcem. Co ale v situaci, kdy dobré srdce jednoho člověka zlomí srdce druhého?    

Vždycky jsem si přála, abych ze svých dětí vychovala slušné lidi, a myslím, že se mi to povedlo. U dcery Tamary se ale bojím, že je slušná možná až příliš, ke své škodě.

Z Miloše jsem měla nejprve radost

Tamara si dlouho nemohla najít přítele. Vysloveně nespolečenská nebo uzavřená přitom nebyla, jen si pečlivě vybírala. Proto jsem byla ráda, když začala chodit s klukem, který mi připadal hodný a příjemný. Moc se nehrnula do toho, aby nám ho přivedla představit. O jejím vztahu jsem věděla vlastně jen proto, že mi vždy oznamovala, kam a s kým jde. Dotyčný se jmenoval Miloš a trvalo celkem dva měsíce, než jsem ho konečně poznala osobně. Po rozmluvě s ním jsem měla radost, koho si Tamara vybrala. Tu mi ale zanedlouho zkazil syn Lukáš. Prozradil mi totiž jednu věc, pro mě šokující: Tamara s Tomášem chodí pouze naoko, kvůli jeho otci. Tomáš je ve skutečnosti gay, čistě na kluky, ale otec by mu tuhle pravdu nikdy nepřijal a vydědil by ho. Moje dcera se vlastně kvůli svému dobrému srdci tak trochu obětovala.

Nedaří se mi jí to vymluvit

Na jednu stranu mi to bylo líto, na druhou stranu jsem Tamaru chápala a vážila si jí, že pomáhá, i když sama sobě vlastně škodí. Připravovala se tak o možnost najít si reálného partnera. Utěšovala jsem se, že jednou ta hraná komedie skončí. Bohužel to ale vůbec nevypadalo, že by to tak mělo být. Tamara se do předstíraného vztahu zaplétala čím dál víc a jednoho dne mě naprosto zmrazila svými plány na svatbu. Do té doby jsem předstírala, že o Tomášově orientaci nic nevím. Nyní už jsem s dcerou mluvila otevřeně. Nepodařilo se mi jí ale přesvědčit, aby ten krok nedělala. Zatímco Tamara je přesvědčená o tom, že ví, co dělá, já se trápím. A až se to dozví manžel, bude oheň na střeše. Svatba se má konat příští rok na jaře a z události, na kterou jsem se léta těšila, jsem velmi nešťastná!

Naďa P. (46), Plzeň

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden