Moje sladké tajemství

Objevte kouzlo všemocných olejů

Využívají se hlavně v kuchyni, ale oceníte je také ve vaší koupelně! Které jsou ty nejlepší?

Například blahodárné účinky panenského olivového oleje jsou obecně známé. A to jak v kulinářství, tak v kosmetice. Existují ale i oleje, které si zatím svoje místo na trhu kosmetiky teprve hledají.

Jojobový olej

Vynikajícími účinky na pleť je pověstný jojobový olej.

Jeho složení je podobné kožnímu mazu, proto se velmi snadno vstřebává do pokožky a proniká až do hlubších vrstev, kde kůži regeneruje, hojí, posiluje a podporuje její obranyschopnost. Jojobový olej dovede suchou pleť účinně promastit a zabránit dalšímu vysychání, zároveň zmatní mastnou pleť a omezí v ní tvorbu kožního mazu.

Jojobový olej je proto vhodný také pro aknózní a problematickou pleť. Zánětlivé projevy zklidní a předejde jejich dalšímu vzniku.

Řebříčkový olej

Řebříček je úžasný v tom, že vám dokáže navodit dojem naprostého relaxu.

Jeho osobitá vůně navíc jistě zaujme i váš mužský protějšek. Dokonalá je jeho kombinace se zázvorem, citronovou šťávou či pepřem. Pomáhá při migrénách a všelijakých vnitřních bolestech.

Růžový olej

S omlazením pleti vám pomůže především růžový olej, populární hlavně v Bulharsku a Francii. Olej nejčastěji lisovaný z květů růže damascénské nebo stolisté neprospěje pouze zralé pleti, ale i té podrážděné nebo suché.

Rovněž dobře poslouží unaveným vlasům bez lesku a vitality. Pouze čistý růžový olej se však v podstatě neprodává. Objevuje se spíše jako jedna z těch nejcennějších složek jakéhosi mixu přírodních olejů, pleťových krémů či sér.

Kokosový olej

Skvělý je při péči o pokožku, vlasy či nehty. Bývá nazýván bez nadsázky nejzdravějším olejem na Zemi. Obsahuje velké množství mastných kyselin včetně kyseliny laurové, která má antibakteriální vlastnosti.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden