Můj čas na kafíčko

Objevte tajemství kokosového oleje

Trápí vás problémy s kůží, vlasy nebo rty? Neutrácejte za drahé kosmetické přípravky. Vše může vyřešit přírodní elixír zdraví, který máte možná schovaný v kuchyni. Poradíme vám, jak kokosový olej plně využívat.

Kokosový olej má své nedílné zastoupení v tělové i vlasové kosmetice. Může se tak stát, že potravinu, kterou jste si přidala do večeře, zužitkujete také ve své koupelně. A to hned několika způsoby!

Péče o pokožku

Zdravě vypadající hydratovaná pleť má velký podíl na mladistvém vzhledu. A právě panenský kokosový olej se skvěle hodí k mazání všech partií těla. Díky jeho přírodnímu složení bez jakýchkoliv příměsí ho můžete používat denně a to i na citlivou pokožku.

Jeho složení obsahuje velké množství antioxidantů, které působí proti bakteriím a virům jako přírodní antibiotikum v oblastí intimních partií. Stačí jedna čajová lžička kokosového oleje každý den na zvlhčení sliznice a nepříjemné kvasinky a bakterie zmizí.

Kokosový olej je také vhodný jako přírodní balzám po holení. Má totiž zklidňující účinky, které mírní zarudnutí a dovolují pokožce se rychleji a snáze regenerovat. Jeho jemná kokosová vůně a zvláčňující účinky jsou důvodem, proč je oblíbený pomocníkem také při masážích celého těla. Podpoří tak vaši celkové regeneraci. Navíc se rychle vstřebává, takže nezanechává na těle mastné stopy.

Vlasové zábaly

Nadstandardní péči v podobě vlasových masek a zábalů si čas od času zaslouží také vaše vlasy. I tady je kokosový olej univerzálním pomocníkem. Máte potíže s lámáním vlasů či roztřepenými konečky? Zdají se vám vaše vlasy suché a poškozené? Při pravidelných zábalech před umytím budou vaše vlasy zdravější.

Olej jim navíc dodá lesk a odstraní lupy. Kromě zábalů si ho také můžete nanést trochu na prsty a krouživými pohyby vetřít do vlasové pokožky.

Balzám pro vaše rty

Chladné podzimní období a náhlé střídaní počasí jsou pro tělo velmi náročné. Vaše rty se musí vypořádat se slunečními paprsky i ranními přízemními mrazíky. I k tomuto účelu je dobré mít kokosový olej po ruce.

Chrání vaše rty před vnějšími vlivy a zabraňuje jejich rozpraskání. Jakkoliv se to může zdát zvláštní, i zuby a dásně ocení vaši péči v podobě panenského kokosového oleje. Zkuste občas místo kartáčku s pastou rozetřít prstem trochu oleje po sklovině.

Zuby se postupně vybělí a jsou chráněny proti zubnímu kazu. Dásně pak budou zdravější a méně náchylné na tvorbu aftů.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden