Můj čas na kafíčko

Oblékněte se jako Pařížanka

Oživte svůj šatník a inspirujte se francouzskými ženami. Každý den zazáříte!

Francouzky patří k nejlépe oblékaným ženám na světě. Mají šmrnc, i když si ven vyjdou jen v obyčejné sukni a halence a lehce nalíčených řasách. Jak to ale dělají? Chcete získat jejich styl i vy? Inspirujte se ověřenými typy, jak se můžete stát Francouzkou i vy.

1. Oblékejte se jednoduše

Žádné výrazné barvy, žádné pestrobarevné vzory na oblečení. To je u Francouzek zapovězeno. Oblékejte si béžovou, hnědou, bílou, černou nebo modrou. Doplňky naopak volte co možná nejvýraznější, aby kontrastovaly s oblečením. Ale pozor, vybírejte vždy jen jeden výrazný doplněk, ať už v podobě šátku, náhrdelníku, pásku či kabelky. Nikdy nekombinujte víc než jednu výraznou věc.

2. Zapomeňte na gumičky

V rozpuštěných vlasech je síla. A ke všemu, když jsou rozcuchané! Všimněte si Pařížanek. Jejich vlasy vypadají, jako by právě vstaly z postele. Jak toho docílit? Kupte si přípravek na vlasy, který jim dodá takzvaný plážový vzhled. Stačí ho vetřít do navlhčených vlasů a nechat proschnout.

3. Pořiďte si trenčkot

Trenčkot by měl být základem vašeho šatníku. Hodí se totiž jak k teniskám, tak k lodičkám. Navíc v něm budete vždycky vypadat elegantně. Fotografie, na které by Brigitte Bardot nebyla zahalená do trenčkotu, spočítáte skoro na prstech jedné ruky.

4. Bez šátku ani ránu

Důležitým doplňkem vašeho šatníku by měl být šátek a šála. Bez jednoho nebo druhého byste vůbec neměla vycházet z domu! Ozdobit si s ním můžete vlasy, krk, zvýraznit pas nebo ho jen tak uvázat na kabelku.

5. Noste jen pohodlné oblečení

Pokud si kupujete oblečení jen proto, že se vám líbí a to i za cenu toho, že vám není pohodlné, ba je vám dokonce nepříjemné ho nosit, děláte špatně. Každá žena se musí cítit ve svém oblečení dobře, musí ji vystihovat. Jestliže nejste zvyklá na podpatky, těžko se v nich budete po celém dnu cítit dobře, že? Oblečení, ke kterému nemáte žádný vztah, se rovnou raději zbavte.

6. Stačí vám rtěnka

Nepotřebujete mít výrazné líčení. Ani výrazné stíny nebo oční linky. Každé Francouzce stačí rtěnka. Nejlépe temně rudá. Ale najděte si takovou, která vám bude nejvíc vyhovovat a noste ji. Pořád. Každý den. Lidi kolem sebe zaujmete, budete nezapomenutelná.

7. Inspirujte se pánským šatníkem

Že byste na sebe nikdy nevzala pánské oblečení? Francouzky to dělají často, zkuste to i vy. Místo halenky sáhněte po pánské košili nebo klobouku. Uvidíte, jak vám bude slušet.

Luxusní módní značky šmrnc nedělají.

8. Nevystavujte na odiv značku

Zapomeňte na drahé světoznámé značky. Chlubit se módní značkou na viditelném místě není vůbec třeba. U Francouzek také nepoznáte, zdali na sobě mají oblečení z výprodeje nebo nejnovější kousek od Versaceho. A v tom spočívá kouzlo jejich oblékání.

9. Stačí vám čtyři páry

Máte doma desítky párů bot a přitom stejně nosíte jen troje, maximálně čtvery? Prodejte je nebo darujte. Bohatě vám stačí jedny, maximálně dvoje boty na podpatku a dvoje bez. Raději si připlaťte za kvalitu, než abyste kupovala stále dokola boty, které nestojí za nic.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden