Oblíbená polévka minestrone

K italskému způsobu života patří vášnivá láska k dobrému jídlu. Z našich receptů můžete směle poskládat celé menu.

Suroviny:


  • 2 lžíce olivového oleje

  • 1 pokrájená cibule

  • 1 rozdrcený stroužek česneku

  • 2 pokrájené stonky celeru

  • 1 najemno nakrájený pórek

  • 1 pokrájená mrkev

  • 400 g konzervovaných pokrájených rajčat

  • 1 l kuřecího nebo zeleninového vývaru

  • 1 pokrájená cuketa

  • ½ pokrájené malé hlávky zelí

  • 1 bobkový list

  • 100 g konzervovaných fazolí

  • 8 malých kapustiček

  • 1 lžíce nasekané petrželky

  • sůl a pepř


Postup:

V hrnci rozehřejeme olej a při mírné teplotě na něm 3 minuty smažíme cibuli, česnek, celer, pórek a mrkev. Přidáme rajčata, vývar, cuketu, zelí, bobkový list a pokrájené kapustičky.

Přivedeme k varu a 10 minut lehce povaříme. Ke konci varu přidáme fazole, sůl a pepř. Polévku dobře promícháme a vaříme dalších 8 minut – občas ji zamícháme. Před podáváním přidáme petrželku.

Přidat můžeme i malé těstoviny. Jakmile začne polévka vřít, vsypeme těstoviny, zamícháme a vaříme na středním ohni 8–10 minut, aby byly těstoviny uvařené na skus.

reklama
reklama

Komentáře