Oblíbená polévka minestrone

K italskému způsobu života patří vášnivá láska k dobrému jídlu. Z našich receptů můžete směle poskládat celé menu.

Suroviny:


  • 2 lžíce olivového oleje

  • 1 pokrájená cibule

  • 1 rozdrcený stroužek česneku

  • 2 pokrájené stonky celeru

  • 1 najemno nakrájený pórek

  • 1 pokrájená mrkev

  • 400 g konzervovaných pokrájených rajčat

  • 1 l kuřecího nebo zeleninového vývaru

  • 1 pokrájená cuketa

  • ½ pokrájené malé hlávky zelí

  • 1 bobkový list

  • 100 g konzervovaných fazolí

  • 8 malých kapustiček

  • 1 lžíce nasekané petrželky

  • sůl a pepř


Postup:

V hrnci rozehřejeme olej a při mírné teplotě na něm 3 minuty smažíme cibuli, česnek, celer, pórek a mrkev. Přidáme rajčata, vývar, cuketu, zelí, bobkový list a pokrájené kapustičky.

Přivedeme k varu a 10 minut lehce povaříme. Ke konci varu přidáme fazole, sůl a pepř. Polévku dobře promícháme a vaříme dalších 8 minut – občas ji zamícháme. Před podáváním přidáme petrželku.

Přidat můžeme i malé těstoviny. Jakmile začne polévka vřít, vsypeme těstoviny, zamícháme a vaříme na středním ohni 8–10 minut, aby byly těstoviny uvařené na skus.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden