K italskému způsobu života patří vášnivá láska k dobrému jídlu. Z našich receptů můžete směle poskládat celé menu.
Suroviny:
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 pokrájená cibule
- 1 rozdrcený stroužek česneku
- 2 pokrájené stonky celeru
- 1 najemno nakrájený pórek
- 1 pokrájená mrkev
- 400 g konzervovaných pokrájených rajčat
- 1 l kuřecího nebo zeleninového vývaru
- 1 pokrájená cuketa
- ½ pokrájené malé hlávky zelí
- 1 bobkový list
- 100 g konzervovaných fazolí
- 8 malých kapustiček
- 1 lžíce nasekané petrželky
- sůl a pepř
Postup:
V hrnci rozehřejeme olej a při mírné teplotě na něm 3 minuty smažíme cibuli, česnek, celer, pórek a mrkev. Přidáme rajčata, vývar, cuketu, zelí, bobkový list a pokrájené kapustičky.
Přivedeme k varu a 10 minut lehce povaříme. Ke konci varu přidáme fazole, sůl a pepř. Polévku dobře promícháme a vaříme dalších 8 minut – občas ji zamícháme. Před podáváním přidáme petrželku.
Přidat můžeme i malé těstoviny. Jakmile začne polévka vřít, vsypeme těstoviny, zamícháme a vaříme na středním ohni 8–10 minut, aby byly těstoviny uvařené na skus.