Oblíbená sušená rajčata

Když v létě dozrávají rajčata, je jich najednou tolik, že nevíte, co s nimi. Zkuste je usušit, naložit a hezky zabalit. Originální dárek je na světě!

Suroviny:

• 3 keříčky rajčat • sůl • olivový olej • oregano • čerstvá bazalka • česnek • kapary

Postup:

• 1. Rajčata omyjeme, rozpůlíme a lžící vydlabeme semínka (pokud používáte cherry rajčátka, odstraňovat je nemusíte).

• 2. Rajčata rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, osušíme papírovou utěrkou a osolíme.

• 3. Pečeme 4 až 8 hodin při 90 až 110 °C, až jsou rajčata zvrásněná a vysušená jako rozinky. Zde nejvíce záleží na typu trouby (zapněte ventilátor) a především na velikosti rajčat.

• 4. Usušená rajčata necháme vychladnout, přendáme do vysterilované lahve, proložíme bylinkami, zalijeme olejem tak, aby byla rajčata ponořená, a zavíčkujeme.

.

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama