Oblíbené lečo

Suroviny:


  • 6 paprik

  • 6 středních rajčat

  • 1 velká cibule

  • 50 g slaniny

  • 1 pikantní klobáska

  • 1 lžíce sádla

  • sladká paprika

  • 4 vejce


Postup:

Papriky a rajčata omyjeme, papriky zbavíme stopek a jádřince a pokrájíme na proužky. Rajčata krátce spaříme ve vroucí vodě a oloupeme, pokrájíme na měsíčky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Slaninu nadrobno pokrájíme. Klobásku nakrájíme na plátky.

V hlubší pánvi rozehřejeme sádlo, přihodíme kostičky slaniny, cibuli, kterou orestujeme, zasypeme sladkou paprikou, promícháme, přihodíme proužky papriky, ochutíme solí, pepřem, podlijeme trochou vody a podusíme.

Na jiné, menší pánvi nasucho dokřupava opečeme plátky klobásky. Přidáme rajčata a společně dusíme doměkka. Necháme odpařit většinu šťávy. V misce rozmícháme vejce, přilijeme k leču a promícháme, dokud vejce neztuhnou. Ozdobíme opečenými plátky klobásky.

reklama
reklama

Komentáře