Moje šťastná hvězda

Obličejová gymnastika

Stárnutí pleti v obličeji samozřejmě předcházejí krémy. Vy jí ale zkuste pomoct obličejovou gymnastikou! První výsledky se dostaví brzy, a navíc vás cvičení bude bavit.

Určitě si řeknete, že obličejovou gymnastiku vlastně děláte každý den. Když se mračíte, smějete, mluvíte či při jiných mimických projevech. Je to tak! Při běžné mimice se svaly v obličeji sice pracujeme, ale nerovnoměrně, a to má za následek, že se na některé části našeho obličeje vytvářejí vrásky více než jiné. Může jít o rýhy ze smíchu v okolí úst či například vrásky v okolí očí. Obličejová gymnastika funguje na základě záměrného stahování a uvolňování svalů v obličeji, které jsou rovnoměrně napínány a povolovány. Zabere vám maximálně deset minut denně a pomůže vašim svalům k tomu, aby byly více zpevněné a vypnuté, a tím zabrání tvorbě vrásek. A jak to funguje? Jako jákékoli jiné cvičení! Do svalových buněk se dostane kyslík a díky většímu prokrvení se začnou vylučovat škodliviny. Díky zpevnění pleti se mohou vytratit i existující vrásky.

Jak začít

Než začnete s cvičením, najděte si místo, kde je vám příjemně. Nezapomeňte, že důležitá je pravidelnost. Každý cvik provádějte maximálně pět sekund a mezi jednotlivými cviky nechte svaly vždy pár vteřin odpočinout.

Našpulte pusu

První cvik se zaměřuje na ústa. Našpulte rty tak jako kdybyste chtěli někoho políbit. Vydržte pět sekund a povolte. Tento cvik několikrát zopakujte. Poté vezměte ukazováčky a položte je na koutky úst. Ukazováčky ústa vytáhněte směrem nahoru, nechte pár vteřin a povolte, poté dejte prsty pryč a rty uvolněte, cvik opakujte několikrát po sobě.

Napněte čelo

Prsty položte na čelo svisle směrem dolů. Nyní lehce kůži na čele povytáhněte směrem nahoru k vlasům a povolte. Pokaždé držte několik vteřin, cvik opakujte pětkrát.

Nafoukněte tváře

Položte si dlaně na tváře. Tváře nafoukněte, jako byste chtěli do nich dostat co nejvíce vzduchu. Prsty tlačte směrem k tvářím.

Vytáhněte obočí

Prsty přiložte na konec obočí. Oči nechte dokořán a snažte se pomalu mrkat. Přitom se dívejte před sebe. Následně povolte.

Masáž krku

Přiložte prsty na stranu krku. Masírujte krk krouživými pohyby odspoda nahoru.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden