Moje šťastná hvězda

Obložený hovězí vývar

Klasický vývar jistě všichni známe, co si ho ale připravit po asijsku?


Suroviny:


2 větší morkové kosti 


2 svazky zeleniny pak choi (seženete v asijských obchodech)


hrst jarní cibulky


250 g rýžových nudlí 


2 čerstvé chilli papričky 


sůl, pepř 


1 lžíce rybí omáčky  


2 lžíce limetové šťávy


Postup:


Do hrnce se 3 litry vody umístěte všechno maso a přiveďte k varu. Vařte 2,5 hodiny.


Do misky s vlažnou vodou si namočte rýžové nudle. Pak choi dejte na 4 minuty vařit do vroucí vody. 


Pár minut před dovařením vývaru do hrnce umístěte i rýžové nudle, pak choi a chilli papričky.


Dochuťte solí, pepřem, rybí omáčkou a šťávou z limety. Vývar dozdobte jarní cibulkou a chilli papričkou. Dobrou chuť.


Něco navíc


Asijský vývar můžete obložit také čerstvou červenou cibulí a bambusovými výhonky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden